Paprika 2025

Odgovori
brbr

Paprika 2025

Odgovor Napisal/-a brbr »

Letos pa jaz odpiram tole temo...

Lani sem na tržnici kupila ene paprike za ajvar. Nad njimi sem bila nadvse navdušena. Bile so vse ravne, ploščate, kožica je pa kar sama od sebe odstopala že med peko. Tudi kasneje, ko so bile že ohlajene, so se lupile lepopisno. Ko som bila naslednjič na tržnici, sem se šla k branjevcu zahvalit za res odlično blago. Vprašala sem ga tudi od kod so paprike in katera sorta. Je rekel, da so iz Albanije, sorta pa naj bi bila kurtovska kapija :? V to nisem prepričana, ker so bile vse kurtovske kapije, ki se jih kupila do zdaj, drugačne.

No, pobrala sem nekaj semen in jih danes 12 posejala. Če bo kaj zrastlo in obrodilo, jih bom vsekakor poizkusila obdržati tudi v prihodnje.

Slika
Slika
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Re: Paprika 2025

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Se priporočam za kakšen semenček ! ;)
brbr

AB, z veseljem ti jih dam. Sem jih pa mislila najprej testirat, ker ne vem ali bodo sploh kalila in ali bodo plodovi taki kot sem jih kupila.
Andrej Banko

Bova pa dva testirala !
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se tudi jaz priporočam za nekaj semen.
Morda je tole prilika, da se AB potrudi priti na Gartlc kavico na Livadi, 4. 2. :idea: :!: :geek:
Andrej Banko

Ja, imam resen namen.
Sem ga imel tudi prejšnji mesec, pa se mi je malo zvrtelo in sem pristal pri dohtarjih in na bolniški ...
brbr

Zmenjeno.
Verjetno pridem klepetat in prinesem semena s seboj.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Danes zjutraj sem sejala paprike in jajčevec. Še čili moram. Vse je šlo na kurilno peč v kurilnico.

Brbr, saj tako ste punce dobile mini oranžno papriko, kajne? Iz kupljene paprike. Sedaj jih imamo večinoma že vsi forumaši.

Pri meni je pri rdečih paprikah za ajvar in peko problem pomanjkanje kalcija, ker ko so lepi zeleni plodovi, začnejo gniti. Res pa je, da jih nikoli z ničimer ne škropim. Danes sem zato po nekaj letih sejala Ljubov dan, da vidim, če je manj občutljiv.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

živa napisal/-a: To Jan 28, 2025 6:50 am Pri meni je pri rdečih paprikah za ajvar in peko problem pomanjkanje kalcija, ker ko so lepi zeleni plodovi, začnejo gniti. Res pa je, da jih nikoli z ničimer ne škropim.
A ni škoda pustiti, da lepi plodovi propadejo, ko bi jih namok iz praženih jajčnih lupin preprosto rešil?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

živa napisal/-a: To Jan 28, 2025 6:50 am Brbr, saj tako ste punce dobile mini oranžno papriko, kajne? Iz kupljene paprike. Sedaj jih imamo večinoma že vsi forumaši.
Drži. Moje izvirajo od vode, ona jih je pobrala iz Hoferjevih papričic. Nekateri so potem tudi sami naredili enako.
Moja semena so še "originalno vodina". Direktno iz Hoferjevih sem pobrala le seme rdečih rumenih a sta se obe slabše obnašali - manj rodni, manj sočni - in jih kasneje nisem več sejala.

Mini papričice se splača sejati prej, saj rastejo v primerjavi z običajnimi velikimi znatno počasneje in je manj nevarnosti, da se pretegnejo. Pri meni lučk ni, le južno okno v kopalnici in alu folija, ki vhodno svetlobo odbija nazaj na rastlinice, da rastejo lepo pokonci.
Odgovori