Kumarična solata s smetano
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Kumarična solata s smetano
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 270
- Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Pred dnevi se ja na strani Paradižnik 2013 razvila debata o pripravi kumarične solate. Ker jo tudi sam izredno rad pripravljam, posredujem recept, po katerem jo TUDI pripravljam – poleg klasične solate s čebulo, oljem, kisom..
1kg kumar,
2 žlici gorčice,
šopek zelenega peteršilja ali drobnjaka-
lahko pa oboje,
3 stroki česna,
3dcl kisle smetane, ki jo lahko delno nadomestimo z jogurtom,
sol, kis, poper…curry
.
Recept sem dodal zato, ker odstopa od ostalih zaradi dodane gorčice. Že nekaj let uporabljam gorčico pri pripravi kumaric, tudi kuhanih. Juha, omaka, dušene, kmečke….so resnično tako prijetnega okusa zaradi tega dodatka, da popolnoma spremenijo osnovni okus..
Zamisel ni bila moja.
Pred leti sem dobil knjigo Zelenjava – užitek in zdravje, ki jo je leta 1991 izdala TDS Forma s pomočjo Mercator – Sadje zelenjava. Knjiga, lahko bi rekel priročnik, je tako praktična, da le malo katera. Predstavlja preko 60 vrtnin. Za vsako navede izvor in razširjenost, izgled , plodove, pridelovanje, pridelovalno območje, sorte, čas ponudbe, energijsko vrednost v kj in kcal, sestavo, hranjenje, uporabo, začimbe za njih, zdravilnost in po dva recepta.
Priznam, da jo dnevno pogledam med kuhanjem, še posebno zaradi dodatkov začimb. Res zanimiva in UPORABNA_________________Viktorh
1kg kumar,
2 žlici gorčice,
šopek zelenega peteršilja ali drobnjaka-
lahko pa oboje,
3 stroki česna,
3dcl kisle smetane, ki jo lahko delno nadomestimo z jogurtom,
sol, kis, poper…curry
.
Recept sem dodal zato, ker odstopa od ostalih zaradi dodane gorčice. Že nekaj let uporabljam gorčico pri pripravi kumaric, tudi kuhanih. Juha, omaka, dušene, kmečke….so resnično tako prijetnega okusa zaradi tega dodatka, da popolnoma spremenijo osnovni okus..
Zamisel ni bila moja.
Pred leti sem dobil knjigo Zelenjava – užitek in zdravje, ki jo je leta 1991 izdala TDS Forma s pomočjo Mercator – Sadje zelenjava. Knjiga, lahko bi rekel priročnik, je tako praktična, da le malo katera. Predstavlja preko 60 vrtnin. Za vsako navede izvor in razširjenost, izgled , plodove, pridelovanje, pridelovalno območje, sorte, čas ponudbe, energijsko vrednost v kj in kcal, sestavo, hranjenje, uporabo, začimbe za njih, zdravilnost in po dva recepta.
Priznam, da jo dnevno pogledam med kuhanjem, še posebno zaradi dodatkov začimb. Res zanimiva in UPORABNA_________________Viktorh