Iščem semena nizkega in visokega fižola brez ščetin
-
paradižnik
Iščem semena nizkega in visokega fižola brez ščetin
No, pa sem našel,kako odpreti prispevek. Iščem semena fižola, okusnega, rodnega , bolj za stročje, prvič visokega in drugič nizkega, vsaj po ene 3 sorte vsakega pa da je brez ščetin tistih nitk, vsaj da niso tko močne pa trde. Hvala, bom vesel vsake ponudbe , seveda plačam lahko semena.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Iščem semena nizkega in visokega fižola brez ščetin
Za visok fižol za stročje priporočam Barianec, za nizkega pa Čudo Piemonta. Dobiš ju praktično v vsaki prodajalni semen.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Za zgodnjega visokega vijolicne, italijanske.
Ce imas nizki Cudo piemonta, drugega za strocje ne rabis.
Ce imas nizki Cudo piemonta, drugega za strocje ne rabis.
- muha
- Site Admin
Kvečjemu še Berggold za enolončnice. Tudi ta se dobi v prodajalnah, nima nitk niti, ko so stroki že precej polni s semeni.
Vse drugo so bili večinoma ljubiteljski poskusi z raznimi sortami, na koncu nas je pa večina ostala kar pri omenjenih sortah.
Vse drugo so bili večinoma ljubiteljski poskusi z raznimi sortami, na koncu nas je pa večina ostala kar pri omenjenih sortah.
-
brbr
Jaz imam rada zeleno stročje. Tako sta zame zmagovalca med nizkimi: Provider (prodaja Agrolit) ali Tema (najbližje možno kupiti v Miljah pri trstu), ki sta si zelo podobna. Edina razlika, ki sem jo do zdaj opazila je, da Provider cveti vijoločno, Tema pa belo. Imata dolge okrogle zelene stroke, ki zlepa ne prezorijo. Dobro rodita vso sezono.
Od visokih pa gojim staro sorto Kofetar, ki ima rumeno, ploščato, masleno stročje. Stroki kar hitro nastavijo zrna. Dobro rodi vso sezono.
Visok za zeleno stročje je dober fižol "Nežike"/Piskrčki. Ki ga trži Semenarna. Posebnost pa je, da skoraj takoj nastavi zrnje. Torej je to stročji fižol, z odebeljenimi zrni, kar pa glede okusa, mehkobe, itd. ni moteče.
Od visokih pa gojim staro sorto Kofetar, ki ima rumeno, ploščato, masleno stročje. Stroki kar hitro nastavijo zrna. Dobro rodi vso sezono.
Visok za zeleno stročje je dober fižol "Nežike"/Piskrčki. Ki ga trži Semenarna. Posebnost pa je, da skoraj takoj nastavi zrnje. Torej je to stročji fižol, z odebeljenimi zrni, kar pa glede okusa, mehkobe, itd. ni moteče.
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Medklic: ne maram variant z zelenimi stroki, ker je rumene, sploh pa vijolične mnogo lažje opazit, torej obirat.
-
brbr
Dober razlog. ampak pri meni zmaga pogled na krožniku. Mi je zelen dosti lepši. 
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
-
paradižnik
hvala, kaj pa beneško čudo
- muha
- Site Admin
Beneško čudo = Meraviglia di Venezia: tudi dobra izbira. Edinole pri vlaganju je treba paziti, da še nima preveč izrazitega zrnja.