Phygelius capensis - kapski figelij
-
- Site Admin
Phygelius capensis - kapski figelij
(Prenos iz arhiva)
-
Vednozelen ali delno vednozelen polgrm.V.1,5m, Š.2m.
Cveti od sredine poletja do jeseni. Zaradi slabše prezimnosti ga sadimo v zavetja ali ob zidove. Spomladi ga porežemo do tal.
![](http://i1328.photobucket.com/albums/w539/doliguna/55ed5237-5403-488b-bf2e-b40d9a16f499_zpsb77ded3d.jpg)
dodala: muha
Opozorilo: ko se vraste, ga je praktično nemogoče izkoreniniti. Gre precej v globino s koreninami premera centimeter in več. V taki globini jih tudi mraz ne doseže in slej ko prej znova požene.
Cveti od sredine poletja do jeseni. Zaradi slabše prezimnosti ga sadimo v zavetja ali ob zidove. Spomladi ga porežemo do tal.
![](http://i1328.photobucket.com/albums/w539/doliguna/55ed5237-5403-488b-bf2e-b40d9a16f499_zpsb77ded3d.jpg)
dodala: muha
Opozorilo: ko se vraste, ga je praktično nemogoče izkoreniniti. Gre precej v globino s koreninami premera centimeter in več. V taki globini jih tudi mraz ne doseže in slej ko prej znova požene.
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
zoyba je napisal/a: |
![]() Moja prezimna fuksija. Žal cvetita samo še dva cvetova. Imena ne vem. Prezimi na skalnjaku posajena v zemljo (ni v loncu). Lp |
Aye-Aye je napisal/a: |
zoyba, se mi zdi, da je tale tvoja rožica pravzaprav kapski figelij - Phygelius capensis , ponekod mu rečejo mu tudi kapska fuksija. |
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Sonceluna je napisal/a: |
Zoyba če se je slučajno prijel kakšen potaknjenec tvoje fuksije bi te prosila zanj. Meni trenutno poganjata dva od cca 10. Sta še čisto mala, a če ju kdo želi lahko prinesem na srečanje v Lj. |
muha je napisal/a: |
Sonceluna, če je zoyba ves višek dal meni, ti jaz prinesem eno od teh. Saj misliš na Kapski figelij ? |
Sonceluna je napisal/a: |
Ja tega. Muha hvala! Če pa zase ne boš mela dovolj, pa brez problema počakam na naslednje leto. |
Bo, bo, mi je prinesel več lončkov, a ne zoyba ![]() |
originalnilist je napisal/a: |
bi bil tudi zame en lonček? ![]() |
Bo ![]() |
bobolino je napisal/a: |
Se podpišem še jaz na seznam, bo družba tisti od Sonceluna! |
Bobolino, da ne bo pomote: saj misliš figelij. Ali pa morda magellanico? Da ne bom prinesla napačne. |
bobolino je napisal/a: |
Figelij. Fuksijo mi je sonceluna podarila, in bo kraljevala ob vrtnicah. |