Predelava paradižnika - indukcijski kuhalnik na prostem
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Predelava paradižnika - indukcijski kuhalnik na prostem
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 270
- Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
voda je napisal/a: |
ne pretiravam, vroče je kot v peklu. listje je že pred mesecem dni začelo rumeneti. sploh ni varijante, da se sprašujem ali je to ali ono. sem že pomislila na to protitočno mrežo, a potem si povem, če ne bo šlo bom na trgu dala 8 kun za kg paradižnika. porabim, sicer ne pogosto a takrat zelo izdatno na cca 5-6 dni veliko vode /probam z prstom/. vrtlarji imajo lastne vodnjake tako, da jima je seveda ceneje. jaz sem verjetno že veliko kg, paradižnika pojedla, če jih prdelam v porabljeno vodo. (pa še vrtnice, pa še to in ono). |
Dober večer..Veš, imam protitočno mrežo, toda opekline na paprikah in paradižnikih so takšne kot, da bi jih po eni strani imel na žaru. Zalivam vsak dan, lonce dvakrat, toda največji problem so sončne opekline... Upam, da bo v petek res ohladitev, da bi v soboto začel z vkuhavanjem paradižnika. Načrtoval sem že prejšnji teden, toda, prevroče, ne da se dihat.
Voda, verjami, zdržali bomo kot po stari navadi.
Mirno noč ti želim, spočij se, da boš zjutraj v polni formi.
Viktor_________________Viktorh
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Viktorh, hvala za tolažbo. te indukcijske plošče so enkratne, hitro skuhano in ne oddajajo, ko jih ugasneš skoraj nobene tem. ne primejo, oz. se ne da prižgati če imaš aluminijsko posodo. ukuhavaja bo pri meni bolj mal. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 270
- Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
polarbear je napisal/a: |
Viktor prav zato sem kupil indukcijsko ploščo(30 ojrov v merkurju),ki jo namestim zunaj ali v kleti![]() |
Dolgo časa imam že indukcijski štedilnik.
Toda pri vkuhavanju ne pride v poštev. Gre za veliko količino paradižnika, vsaj 30 - 40 kg, ki ga je potrebno temeljito oprati, obrezati, potem strojno izločim kožice in pečke. Takšno količino kuham v dveh velikih kozicah 3- 4 ure. Potem stekleničenje, pasteriziranje.
Tega ne moreš delati v stanovanju - v kuhinji.
Zunaj pa je takšno delo v tem vremenu - samomor, to traja 6 - 8 ur._________________Viktorh
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Viktorh, polarber in jaz govoriva o indukcijski plošči ne celem štedilniku. zadeva je tenka cca 10cm in če imaš dve rinki vse je dolga do nekje 80cm, če se ne motim. lahka je, in jo prenašaš brez težav a seveda vtakneš tam kjer je vtičnica (lahko uporabiš podaljšek) imajo tudi samo eno rinko. nabavila sem jo prav za vroče dni in je postavljena v črni kuhinji. v dveh velikih posaodah, kuham in marmelade in paradižnike (letos bo bolj švoh). lpvoda PS: priporočam_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 270
- Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
voda je napisal/a: |
Viktorh, polarber in jaz govoriva o indukcijski plošči ne celem štedilniku. zadeva je tenka cca 10cm in če imaš dve rinki vse je dolga do nekje 80cm, če se ne motim. lahka je, in jo prenašaš brez težav a seveda vtakneš tam kjer je vtičnica (lahko uporabiš podaljšek) imajo tudi samo eno rinko. nabavila sem jo prav za vroče dni in je postavljena v črni kuhinji. v dveh velikih posaodah, kuham in marmelade in paradižnike (letos bo bolj švoh). lpvoda PS: priporočam |
Ja, tudi jaz imam ploščo, s 4 rinki, vendar vgrajeno v ploščo...pult
Štos je v tem, da v tem vročem okolju NI MOGOČE DELATI.
Lahko bi dal dva plinska gorilnika v klet, kjer imam 15 stopinj, toda....Hišo imam klimatizirano, toda tega se ne dela v stanovanju, saj bi cela bajta smrdela po paradajzu..To počenjam pod nadstreškom, trenutno pa je prevroče.._________________Viktorh
-
- Prispevkov: 37
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
Viktor..ploščo namestim zunaj,paradiznike obarim in jih potem v kleti na znosni temperaturi olupim,narežem,skratka pripravim.
Potem jih kipnem v velik Emo lonec na plošči zunaj,odprem hladno pivo in jih vsake kvatre pridem premešat...
Ko sem zadovoljen z gostoto sledi pasiranje v kleti v ladovini(+še eno pivo
) in nalivanje v kozarce.
Zaradi mene je lahko zunaj tudi 40+,ni panike.
_________________Teaming with microbes
Potem jih kipnem v velik Emo lonec na plošči zunaj,odprem hladno pivo in jih vsake kvatre pridem premešat...
Ko sem zadovoljen z gostoto sledi pasiranje v kleti v ladovini(+še eno pivo

Zaradi mene je lahko zunaj tudi 40+,ni panike.

-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
od vseh ind. plošč mi je najboljše tvoje ledeno pivo. a ne smem piti nič mrzlega ker takoj kašljam. tolažim se, da bodo prišli hladnejši časi. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)