Ketchup - radi imamo pizzo
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Ketchup - radi imamo pizzo
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 537
- Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am
Ja, ker je sladkega paradižnika dovolj, pizzo pa imamo radi, se lotimo še kuhanja ketchupa ali po domače zosa. V trgovini je res prav poceni, a vendar domače je najboljše:
Recept za ketchup:
6 kg paradižnika
6 paprik
6 čebul
1 žlička cimeta
3 žlice soli
4 žlice sladkorja
2 žlički origana
1 žlička timijana
1 žlička muškatnega oreščka
Vse narežemo na male kocke in kuhamo dobro uro.
Spasiramo, dodamo1 dcl kisa in 1 dcl konjaka.
Ponovno kuhamo do želene gostote.
Izkoristimo deževni dan in dober tek!
Recept za ketchup:
6 kg paradižnika
6 paprik
6 čebul
1 žlička cimeta
3 žlice soli
4 žlice sladkorja
2 žlički origana
1 žlička timijana
1 žlička muškatnega oreščka
Vse narežemo na male kocke in kuhamo dobro uro.
Spasiramo, dodamo1 dcl kisa in 1 dcl konjaka.
Ponovno kuhamo do želene gostote.
Izkoristimo deževni dan in dober tek!
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Tale recept se bere odlično.
Imam pa vprašanje:
lani mi je ena Gartlčanka podarila kozarček ketchapa (žal pa ne vem, katera). zadnjič smo ga končno poskusili in je naravnost odličen.
Zelo rada bi drugo leto tudi jaz poskusila pripraviti kakšen kozarček, zato prosim za recept.
Prilagam slikico kozarčka in upam, da ga mojstrica prepozna in zaupa recept.
Če s poizvedbo ne bo uspeha, bom pa probala po že napisanem receptu.
_________________naredimo svet lepši
Imam pa vprašanje:
lani mi je ena Gartlčanka podarila kozarček ketchapa (žal pa ne vem, katera). zadnjič smo ga končno poskusili in je naravnost odličen.
Zelo rada bi drugo leto tudi jaz poskusila pripraviti kakšen kozarček, zato prosim za recept.
Prilagam slikico kozarčka in upam, da ga mojstrica prepozna in zaupa recept.
Če s poizvedbo ne bo uspeha, bom pa probala po že napisanem receptu.
![](http://shrani.si/t/1B/qw/2SN32Uy1/kecap.jpg)
-
- Prispevkov: 3116
- Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am
Pozdravljeni
Sem želela prilepit sliki od mojega ketchupa, vendar ne gre.
Bom pa opisala.
Zrel paradižnik, kakršenkoli
rdečo špic papriko (cca 4 na cca 2 do 3 kg paradižnika)
nekaj zelo blagih čilijev Trinidad Perfume
sladkor
sol
vinski kis
Jaz to delam, da rečem od oka. Dodajam sol , sladkor po okusu. Ko mi je okus dober, potem bo za gotovo dobra omakca.
Nič ne tehtam. Kar imam in kolikor imam, toliko dam. Če nimam dosti rdečih paradižnikov, pač dam nekaj več paprike in morda malček več kisa.
Se opravičujem za tak recept, ki pa sploh ni recept.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sem želela prilepit sliki od mojega ketchupa, vendar ne gre.
Bom pa opisala.
Zrel paradižnik, kakršenkoli
rdečo špic papriko (cca 4 na cca 2 do 3 kg paradižnika)
nekaj zelo blagih čilijev Trinidad Perfume
sladkor
sol
vinski kis
Jaz to delam, da rečem od oka. Dodajam sol , sladkor po okusu. Ko mi je okus dober, potem bo za gotovo dobra omakca.
Nič ne tehtam. Kar imam in kolikor imam, toliko dam. Če nimam dosti rdečih paradižnikov, pač dam nekaj več paprike in morda malček več kisa.
Se opravičujem za tak recept, ki pa sploh ni recept.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Tonček, nimam recepta za kečap.
Pripravljala sem samo enkrat (pred leti) in to poreceptu in knjige "Babičini recepti za dom".
Tam gre stvar takole:
1. V lonec dajte 4 lovorjeve list, 6 zrn popra, 6 zrn gorčice, 1 žlička kumine. Prelijte s 1/4 L jabolčnega kisa. Segrejte skoraj do vretja, nato precedit.
2. 4 kg paradižnika narežite na četrtine. brez dodatka vode kuhajte na majhnem ognju, da lupina odstopi. Pretlačite skozi cedilo.
3. 500g čebule z malo vode skuhajte do mehkega in pretlačite. Potem s 500g sladkorja, 150gsoli, 200ml olja in 200ml kisa počasi kuhajte na majhnem ognju in ves čas mešajte.
4. Dodajte paradižnikovo omak, med mešanjem zavrite in dodajte kis z začimbami. Približno 30 min počasi kuhajte, da dobite gosto tekočo omako, ki jo vročo vlijete v izbrane kozarce._________________naredimo svet lepši
Pripravljala sem samo enkrat (pred leti) in to poreceptu in knjige "Babičini recepti za dom".
Tam gre stvar takole:
1. V lonec dajte 4 lovorjeve list, 6 zrn popra, 6 zrn gorčice, 1 žlička kumine. Prelijte s 1/4 L jabolčnega kisa. Segrejte skoraj do vretja, nato precedit.
2. 4 kg paradižnika narežite na četrtine. brez dodatka vode kuhajte na majhnem ognju, da lupina odstopi. Pretlačite skozi cedilo.
3. 500g čebule z malo vode skuhajte do mehkega in pretlačite. Potem s 500g sladkorja, 150gsoli, 200ml olja in 200ml kisa počasi kuhajte na majhnem ognju in ves čas mešajte.
4. Dodajte paradižnikovo omak, med mešanjem zavrite in dodajte kis z začimbami. Približno 30 min počasi kuhajte, da dobite gosto tekočo omako, ki jo vročo vlijete v izbrane kozarce._________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 606
- Pridružen: Sr Mar 08, 2017 1:00 am
Hvala! Ko iščem začimbe, najdem poleg soli še tole: sladkor, kis, čebula, česen, pimet, koriander, origano, klinčki, kumina, gorčica, zelena, cimet, ingver.
Torej bo treba napraviti več variant s kombinacijami, po lastni presoji bom uporabil še kraški šetraj, en blagi jalapeño (npr. Samira) in baziliko. Če bo okroglo bo lopata, če bo pa špičasto, bojo vile.
Torej bo treba napraviti več variant s kombinacijami, po lastni presoji bom uporabil še kraški šetraj, en blagi jalapeño (npr. Samira) in baziliko. Če bo okroglo bo lopata, če bo pa špičasto, bojo vile.
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Pri nas nismo bili potrošniki kečapa. No, zdaj pa imamo pridruženo članico družine, ki ga ima zeloo rada (dodaja ga veliko jedem). Tako razmišljam, da bi ga pripravila eno dozo (v upanju, da se znebimo industrijskega...)
Vsekakor bom dodala zeleno, ker se za moj okus izredno dobro ujame s paradižnikom. Semena zelene redno dodajam paradižnikovim solatam. Meni je ta kombinacija skoraj še bolj všeč kot z baziliko._________________naredimo svet lepši
Vsekakor bom dodala zeleno, ker se za moj okus izredno dobro ujame s paradižnikom. Semena zelene redno dodajam paradižnikovim solatam. Meni je ta kombinacija skoraj še bolj všeč kot z baziliko._________________naredimo svet lepši