Houttuynia cordata - hutunija

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Houttuynia cordata - hutunija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Prezimno trdna trajnica, raščava, listopadna, obvodna, vendar enako dobro uspeva povsod. Ko se vrase, se zelo agresivno širi.

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tale tvoja je sorta Chameleon. No če jo je preveč, jo lahko enostavno poješ. Je podobnega okusa kot koriander tudi vonj, poročajo tudi da spominja na pomarančo. Užitni so mladi poganjki in listi v solati ali kuhani. Tudi zrele jagode in korenine naj bi bile užitne. Smile

V glavnem Kitajci in Japonci jo obožujejo je med 10-imi najbolj popularnimi zelišči. Naj bi razstrupljala organizem, naj bi delovala protibakterijsko, protivnetno, antimikrobično, antivirusno, rahlo diuretično, za ženske težave, hipoglikemično, rahlo odvajalo in dobra za vid. Cool Very Happy

Super ne? Wink
doli

Ja, toliko jo je , da mi izvoz na Kitajsko ne uide.
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Zopet meni nepoznana rastlina. Pa kje najdete vse te rože,da jih nebo treba pošiljat na Kitajsko se jaz priporočam za kakšno korenino ali seme.
Pozdrav ciklama
Aye-Aye

Doli, za tole se tudi priporočam, da ne boš Kitajcev preveč zasula. Wink
doli

Bom pripravila, obema.
Aye-Aye

Pri meni je takole zgledala pred 2 letoma, potem pa je čez zimo preč prišla. Crying or Very sad

Doli, prideš na srečanje ali kako se bova zmenili za prevzem? No bi te bilo prav lepo te spoznati. Wink
doli

Poslala bom po Areni, sva se že dogovorili. Posadila sem že v lončke, tudi kromač, pa letos nikar ne presajaj, vkopaj z lonci v zemljo. Če bi rada še kako rastlinico, kar napiši.
Sem si beležila in sem pripravila par stvari tudi za ostale.
Mene seveda ne bo, bom na bolniški , pa bi tebe in ostale zelo rada spoznala.
Aye-Aye

Doli, ja škoda, upam da boš v redu. Morda pa na pomlad, če se vse poklopi in nam bodo planeti naklonjeni. Če si ti še kaj želiš pa tudi napiši. Wink
Odgovori