Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Anemone- vetrnica

crtj-admin
Site Admin

Anemone- vetrnica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ok. 120 po vsem svetu razširjenih vrst rodu iz družineanemon, zlatičevk; zelnate trajnice (redkeje majhni grmi)s pritlikam podeobnimi ali gomoljastimi korenikami, s krpastimi ali deljenimi listi in pogosto s posamičnim cvetom.
V Sloveniji raste 7 vrst. Najbolj znana je v lisnatih gozdovih razširjena podlesna veternica (A. nemorosa): cvetni pecelj z vretencem treh pernato deljenih ovršnih listov in z belim cvetom.
pogosta okrasna rastlina je vetrenica spomladanska (A. coronaria) in veternica japonska (A. japonica)

mislim, da je to A. nemorosa:
Anemona japonica, cveti sedaj proti jeseni na naših vrtovih. relativno visoka biljka, bela celo do čez meter v polsenci. lpvoda
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

tjesih - 27. Jun 2013

greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Grm naših japonskih vetrnic. Letos so precej nizke...

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Mi pa oni na prvih dveh fotkah pravimo Anemone blanda ali grška veternica. Cvet je običajno te barve, lahko pa je tudi bel ali pa rožnat.

Te spodnje pa prvič vidim tako visoke. To mora biti lep pogled v živo.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasne so, zdaj imam že bele, svetlo in temno roza iz srečanja. Lepe so še te modrikaste.... najlepše so ko se počasi zibajo v vetru. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jesenske vetrnice so res ene skromne in hvaležne rastline. Tudi, ko odcvetijo, so zanimive s temi vatastimi tvorbami, v katerih so ujeta semena. Je kdo kdaj poskusil sejati te semenke?

[/quote]
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri meni se jih je kar nekaj samih zasejalo.
B_Darinka

Odgovor Napisal/-a B_Darinka »

Jaz sem ravno danes posejala rdečo, kot je na sliki in pa vijolične barve Very Happy če je bila setev uspešna, jo boste lahko dobili pri meni, imam pa še nekaj semen v rezervi ;)
_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Odgovori