Buča Zaslavia

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Buča Zaslavia

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Semena sem naročila iz Estonije. Zelo sem presenečena nad okusom te buče, saj je najbolj sladka od vseh buč, kar sem jih doslej poskusila. Včeraj sem jo posolila in pekla v pečici, pa ni bilo v redu, ker je presladka za soljenje. Tudi za juho je presladka. Danes sem naredila iz nje marmelado. Dodala sem malo limoninega soka in marmelada je res dobra. Uporabna bo tudi za štrudl in bučno pito. Tudi surova je zelo dobra. Jedla sem jo sproti, ko sem jo rezala.
Pa prerezati jo je zelo težko. Nož kar ostane v njej.
Semen žal nimam, ker jo nisem izolirala od drugih v času cvetenja.

Aye-Aye
Prispevkov: 1741
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ta pa je lepa in že zgleda okusno, spominja me na modro madžarsko za peč, samo je ni treba solit samo malo masla daš zraven in je prava poslastica. Tudi juho se da naredit z raznimi začimbami s tako bučo še bolj okusno, recimo malo kurkume, pa paradižnika, kokosovega mleka, muškatnega oreščka, morda čilija, indijskega curryja, ingverja... Wink
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jo bom pa naslednjič res spekla samo z maslom. Hčerka je naredila bučno pito in je bila odlična!
Odgovori