Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Caryopteris

crtj-admin
Site Admin

Caryopteris

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Listopaden polgrm, slabše prezimen, cveti konec poletja. Spomladi ga je potrebno močno porezati.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če sem prav gledala, so ravno tele sadike imeli danes v naši KZ. Male, 25 centimetrske, cvetoče.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Hojla Doli a ni to perovskija, ki sedaj jeseni obilno in zelo lepo cveti. (moram jo poslikati). ali je to eno in isto? jaz imam (tako so mi rekli v rasadniku) caryopteris, katerega sem na pomlad kupila (v ta tretje)-zelo majhno rastlinico, ostale večje so pomrzle. čez poletje je močno zrasla. cveti na pomlad močno plavo in zraste veliko večji in močan grm, čez 2m in več. poslikala bom tudi to pri sosedi tukaj v I. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hojla, šla sem gledati in poslikati, a nimam žnore za povezavo na net.
Doli verjetno sploh nisem v pravu, našla sem perovskiju z oznako Golob-Klančič ta drugače cveti in listje je tudi različno. poslikala sem tudi to drugo rastlino za katero so mi rekli, da je caryopteres. ko po pošti pride žnorica in tablete (namreč tudi te sem pustila v LJ.) ti bom pokazala. upam, da to niso leta ampak moja frfljavost. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

doli, je to potem caryopteris clandonensis - bradatec, morda veš tudi sorto?
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Da, Aye-Aye, clandonesis, zdi se mi da Arthur Simmonds, mi rase že vrsto let, kar trpežen.
Voda jih je več vrst, pokaži, ko boš lahko, tvojega temnega in visokega. Pa za potaknjenec se priporočam.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Meni je pa ta grm krasen in cveti samo zdajle konec poletja. Na sončni legi je lep nizek do 50 cm. Zelo dobro se baje ukorenini spomladi z vejicami. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Tudi pri meni je krasen in na polno cvetoč.
Pa sam se zasaja.
Ne, ni perovskija in ji na blizu ni niti podoben._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Meni so se ukoreninile tri julija odvzete male vejice. One, ki sem jih potaknila v začetku avgusta, pa sedaj že nastavljajo popke. Samo ne vem če ne bo naša kruta gorenjska klima malo mačehevska do njih. Naj jih raje pospravim nekam na varno preko prve zime?
odvzela pa sem vse od tega grmička ...
Odgovori