Cornus kousa - Japonski cvetni dren

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Cornus kousa - Japonski cvetni dren

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Letos sem nabral poln pehar plodov japonskega drena. V nobenem nisem našel semena . Je imel kdo drug kaj več uspeha ?
Za osvežitev takole zgleda plod.

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Dajmar, res ni bilo semena? Shocked Verjetno sta suša in vročina naredili svoje. Rolling Eyes Bo pa zato boljše za pojest ? Cool
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Užitno menda je okusno pa ne.
Aye-Aye

Jaz sem imela kitajsko različico Cornus kousa var. chinensis in je bila zelo okusna, seveda brez olupka. Mi jo je pa na žalost pojedel voluhar. Crying or Very sad
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

tega imam vse polno pa me zanima ali res ni "strupeno" za pojesti?_________________Robert
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Kar pogumno pojej! Je kar okusno, če posesaš iz olupka...
Moj je letos žal odvrgel prav vse plodove, lani jih je imel pa samo devet. Tako bom s poskušino počakala še eno leto._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Ivčk hvala!
Pri takih meni neznanih plodovih sem kar malo previden. Vem sicer da je dren užiten (drnulje?) ampak pri okrasnem pa res nisem bil prepričan Smile
Plodov je polno. Počakam še, da postanejo popolnoma temno rdeči.

LP_________________Robert
Aye-Aye

O, zoyba, lepo lepo. Smile
Tista temna bi že lahko bila za probat. Meni je bil okus všeč, le malo več semen ima. Sem imela sorto, ki naj bi bila prav za jagode vzgojena. Pa jo je voluhar obdelal Cornus kousa Chinesis . Letos pa sem dobila podmladek od Dajmarja in še eno posebno kitajsko sorto Yang Mei, ki naj bi imela posebno okusne plodove. Very Happy
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Ali ima kdo izkušnje z vzgojo sadik s potaknjenci ? Jaz se trudim da bi ga vzgojila s podtaknjnci vendar mi ne uspe. Imam hormonski prašek, dala sem v šotne tablete(če sem kakšen drug grm želela razmnožit se mi je v teh tabletah sigurno ukoreninil), dobila sem seme od nekoga vendar mi ni kalilo.Neki vrtnar mi je svetoval cepljenje. Res nevem več kaj še naj probam. Si ga namreč zelo želim
Odgovori