Beneški čudež (Meraviglia di Venezia)
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Beneški čudež (Meraviglia di Venezia)
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Rumen maslenec. Sprva zelen ob zrelosti postaja rumen. Zelo veliki in široki stroki. Dolžine tam do 30 cm in širine 3 cm. Lahko se rahlo ukrivlja.
Cvetki roza-lila. Semena črna.
Pozen a se splača čakati. Zelo okusen in dobro rodi.
Znanec pravi da ga je dobil iz Španije.
Nazadnje urejal/a Aye-Aye 02 Okt 2013 13:26; skupaj popravljeno 1 krat
Cvetki roza-lila. Semena črna.
Pozen a se splača čakati. Zelo okusen in dobro rodi.
Znanec pravi da ga je dobil iz Španije.
![](http://shrani.si/f/l/tF/235gl8iX/img5486.jpg)
![](http://shrani.si/f/11/pA/4bo596tC/img5488.jpg)
![](http://shrani.si/f/o/Pa/1HivcYaD/slika-120.jpg)
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
hmm, muha, hvala! Bi lahko bil ta, le da nisem našla nikjer velikosti, samo nekje omenjajo dolžino in to od 18 do 20 cm, tale pa ima vsaj 25 cm. Drugi podatki pa so enaki.
![](http://shrani.si/f/2B/Ps/kitxfTd/img5565.jpg)
Tukaj se vidi krožnik ima 22 cm premera, pa se še niso rumeno obarvali ( ni končna velikost)
![](http://shrani.si/f/2m/wd/2onigjHW/img5529.jpg)
Ali kdo goji beneški čudež (meraviglia di Venezia)? Bi me prav zanimale vaše izkušnje.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
bobolino, ko dozori in če, dobiš seveda.![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
![](http://shrani.si/f/1j/u1/ej7nMKr/img5562.jpg)
![](http://shrani.si/f/2B/Ps/kitxfTd/img5565.jpg)
Tukaj se vidi krožnik ima 22 cm premera, pa se še niso rumeno obarvali ( ni končna velikost)
![](http://shrani.si/f/2m/wd/2onigjHW/img5529.jpg)
Ali kdo goji beneški čudež (meraviglia di Venezia)? Bi me prav zanimale vaše izkušnje.
![Cool](images/smiles/icon_cool.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
bobolino, ko dozori in če, dobiš seveda.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Jaz sem ga imela več let in bi ga še danes, če ne bi bil tako pozen. Stroki so bili taki, kot jih ti opisuješ, tudi do 30 cm, mesnati, nič nitasti. Če izzvzamem kasnost, sem bila nad njim navdušena.
Pri pripravi semena je treba biti pazljiv, ker se zelo rad oženi z drugimi maslenci.
Sem pa imela z njim težave pri vlaganju. Imel je že malo bolj izrazito zrnje, pa široke mesnate stroke in izgleda pasteriziranje pri njem ni dovolj prijelo. Iz iste serije kozarcev je jeruzalemčan lepo obstal, čudež se je pa ves skvaril. K sreči ni bilo več kot par kozarcev. Ne spomnim se več, ali sem vlagala v kis ali slanico.
Pri pripravi semena je treba biti pazljiv, ker se zelo rad oženi z drugimi maslenci.
Sem pa imela z njim težave pri vlaganju. Imel je že malo bolj izrazito zrnje, pa široke mesnate stroke in izgleda pasteriziranje pri njem ni dovolj prijelo. Iz iste serije kozarcev je jeruzalemčan lepo obstal, čudež se je pa ves skvaril. K sreči ni bilo več kot par kozarcev. Ne spomnim se več, ali sem vlagala v kis ali slanico.