Dichondra - dihondra

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Dichondra - dihondra

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

Nezahtevna sivosrebrna nežna enoletnica, primerna tako za korita, v katerim ustvari lepe slapove, kot tudi za gredice s skromno zemljo.

Na gredi:

Za balkonski okras jo lahko posadimo v kombinaciji z drugimi rastlinami, ali v ločene lončke. Če raste samostojno, se bolj razkošati. Tale je slikana pozno jeseni, ko zmajeva krila že jemljejo slovo.

Prezimimo jo na suhem pri temperaturi malo nad 0 °C. Februarja jo prenesemo v nekoliko toplejši prostor in pričnemo zalivati. Do aprila se bo že lepo razživela.

Razmnoževanje: z delitvijo, s potaknjenci, s semeni. Seme je precej neopazno. Jaz kar jeseni porezane slapove položim na zemljo v koritu in z njimi ravnam enako, kot z rastlinami, ki jih želim prezimiti. Zunaj na gredi so bile očitno razmere za setev neustrezne, ker mi ni vzklilo nobeno seme. Imam pa podatke, da se v milejši klimi to redno dogaja.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Lep pozdrav,
berem in si ogledujem slike. Prekrasni slapovi dihondre. Če boš imela spomladi kaj za delit, ali če ti bo kaj odgnalo se priporočam.

Hvala Ana.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Žal nimam več niti sadik, niti semena, ker sem pred časom zamenjala kombinacijo v koritih.
Odgovori