Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Loputarji

crtj-admin
Site Admin

Loputarji

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

To pa je moje presenečenje ob vikendu, sem ga pustil za seme, da bom videl če bo letos kaj zraslo.

Svetloba

Odgovor Napisal/-a Svetloba »

Rak, goba na sliki ni iz rodu mavrahov (Morchella), oz. smrčkov, ampak eden izmed hrčkov, bodisi pomladanski, bodisi orjaški, oz. kaka druga različica iz rodu Gyromitra._________________Vam povem vljudno ali po resnici?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najbrž sorodnik ali celo bratec tegale

ki smo ga lani identificirali kot enega od loputarjev, najverjetneje Helvella crispa .
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Verjetno je Helvella elastica._________________Narava vse povrne!
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pri nas je loputarjev poln gozd, jaz jih ne nabiram, ker mi niso nič kaj 'apetitlih' Laughing_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Svetloba, hvala za informacijo. Sicer nisem navedel, da gre za smrčka, vem da je jesenski hrček, ampak sem posredoval fotki bolj kot posebnost, ki se je nepričakovano pojavila tik za mojo vikend hiško.
In glej čudo - ali pa tudi ne - letos ta teden ponovno na istem mestu, tudi centimeter ne bolj levo ali desno.
Prilagam fotko Surprised

Odgovori