Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Neslavni konec rastlinjaka

crtj-admin
Site Admin

Neslavni konec rastlinjaka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Kot je marsikdo danes občutil moč narave, smo jo tudi pri nas.

Torej konec sezone za letos!
Saj nevem, kaj napisat. Slika pove vse... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Še par fotk TUKAJ
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hudo Crying or Very sad ,
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Izbet sočustvujem s teboj in te popolnoma razumem v morebiti skrajni potrtosti.
Imam kar nekaj kilometrine z rastlinjaki (mini, mali, srednji, veliki in zelo veliki objekti) in na moje presenečenje je najboljša zaščita proti vetru že rastlinski pas višje žive meje ali nizkih dreves.
Presenečenje zato, ker sem v teoriji vse to vedel, a hkrati podcenjeval in neupošteval. Veter uspešno blažijo že kakšne hitrorastoče mačice in podobno grmovje.
Je pa resnica, da iz prakse ne poznam burje. Vetrovi niso enaki, pri nas v Beli krajini največ težav povzroča zgodnjepomladanski jugo.

Vzemi si malo premora (zima), spomladi pa s polno zagona naprej.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ne obupaj!Postavi na novo!Nam je pred leti raztrgalo 2,5ha mreže.
Nekaj dni obupuješ,nato pa se lotiš dela in vse popraviš.Takšno je življenje.Vzponi in padci!
Pozdrav! Ferdo_________________Narava vse povrne!
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Škoda Izbet. Ampak kot pravi Ferdo in tudi juglans ... boli, jezi ... potem pa nekako gremo dalje in se znova poizkušamo zoperstaviti materi naravi. Mogoče pri novi postavitvi upoštevaš nasvet z neko predhodno naravno zaščito. Res pa je, da se nam niti sanja ne o burji.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Marička, gledala sem še video posnetek: saj je še regrat skoraj populilo!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Sploh se ne zavedamo kakšno moč ima narava. Nimaš drugega kot da vse popraviš in začneš z nova. Bo že boljše, tako je slabo in dobro leto, kaj hočemo.... lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

HVALA vsem za spodbudne besede! srce

Ta "veter" ni bil burja. To je bilo nekaj drugega. Burja pri nas piha in smo je vajeni, kot tudi vse rastline. Vendar kaj takega se še ni videlo. Ruvalo je npr. jablane (travniške) kar s celotnimi koreninami.

V glavnem... GREMO NAPREJ!
Načrti so že. Spomladi bom izdelal daljšega in večjega za zelenjavo. Poleg tega pa še manjše tunele za nasad jagod. Kaj pa, če bi naredil še enega za Chanticleer? Ferdo.... Laughing

PS:
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Imam izkušnje z Bluetto v tunelu.Sadeži so zreli približno tri tedne prej.
So mi pa grmi po 3-4 letih začeli propadati,zato sem poskus opustil.
Glavna napaka ja bila,da sem se bal,da bo presuho in sem preveč namakal.Temperatura je bila previsoka,v vrhu tunela dosega 50 st. in več,klub zračenju.Vemo pa,da borovnica pri 28 st.C zapre reže in preneha asimilirati in posledično se ustavi fotosinteza.Torej zvečer,ponoči in zjutraj pod tunelom,ob sončnem dnevu pa popolnoma odprt raslinjak.
Tunel postavi že sedaj,ker prednost pridobiš pozimi in spomladi!
Mnogo sreče!
Lp. ferdo_________________Narava vse povrne!
Odgovori