Hruške

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Hruške

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
vinkoz
Prispevkov: 630
Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Hruške PITURALI.
Za konzumacijo teh hrušk,segrejemo najprej pečico na Caa 160 st. C., damo hruške na pekač, po caa. 30 min. se začnejo hruške napihovati in usihati. počakamo še 10-min. Vzamemo hruške iz pečice, da se nepopolno ohladijo in so za konzumiranje. Popolno ohlajene se lahko shranijo v zamrzovalno skrinjo in ohranijo enak okus.
lp. Vinkoz
Optimist
Prispevkov: 1263
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kaj pa ona briška štorija z medom itd? Idea Cool_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, tole z zamrzovalno skrinjo mi je pa novo, hvala, vinko.
No, saj 2 kili se bosta hitro pobrali..................
vinkoz
Prispevkov: 630
Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Optimist je napisal/a:
Kaj pa ona briška štorija z medom itd? Idea Cool

Prvo odgovor za Metuljc:
Predvsem moraš pri pečenju Piturali hrušk biti vizuelno poleg pečice.Se mi je zgodilo, da sem malo pozabil pri pečenju in če poči in se sok nenadoma razlije iz sadeža, potem pa si padla na izpitu. Shocked Ta sok je kot PEKMEZ, vendar ni več v plodu.A si dobila hruške brez davka?

Optimist:
Da- o medu in Pituralkah. Zgodovina, pred vojno, ko je bil TRST še "NAŠ" in so pozimi Brike tam prodajale na trgu še tople hruške prerezane na pol, pa žličko medu na vsako polovico.SPLOŠNO ZNANO,DA TO DELUJE PROTI PREHLADU. A nisi bil med osvoboditelji.Eni so. A veš kaj je rekel VIAGGIATORE, - če ne bi bilo njega pri UMPROFOR leta 92. še morja ne bi imeli več (JUGA). Laughing iN DA SMO STO LET ZA KAČAMI. !!!!!
No, vsaj z davki na nepremičnine smo naprednejši od EVROPE.Pa pred Kačami in Martinčki.
lp.
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

vinko, od kdaj se pa vpletaš v moje trgovske poti? lasje pokonci
Če te že zanima, imam listek, tak, blagajniški.
Pa hvala za nasvete o peki. Najprej jih bom še malo medila. Hruške, seveda.
vinkoz
Prispevkov: 630
Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

metuljc je napisal/a:
vinko, od kdaj se pa vpletaš v moje trgovske poti? lasje pokonci
Če te že zanima, imam listek, tak, blagajniški.
Pa hvala za nasvete o peki. Najprej jih bom še malo medila. Hruške, seveda.


Metuljc.
Pa ne vzeti zlonamerno. Forum je potrebno malo popestriti.
lp., Vinkoz
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vinkoz, pa ne, da te zapušča občutek za humor? Menda me ja nisi rsno vzel? Sicer pa, kaj mi pa preostane drugega kot, da jih kupim, Podari mi jih pač nihče ne. In, ker sem jih nekja let nazaj prvič poskusila, sem se pač malo zasvojila z njimi. Embarassed
babaco
Prispevkov: 921
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a babaco »

A mogoče kdo ve, kako dolgo hruške Piturali vzdržijo v sadni kleti.
vinkoz
Prispevkov: 630
Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

babaco je napisal/a:
A mogoče kdo ve, kako dolgo hruške Piturali vzdržijo v sadni kleti.

Živjo.
Babaco- vidiš, da najdeš pravega za odgovor. Laughing
Piturali hruške ne vzdržijo več kot 14 dni v kleti. Začni s pečenjem, konzumiranjem in v vrečke v zamrzovalnik. Hruška v obratnem slučaju postane v sadni kleti kasneje kašasta in kot takšna neuporabna.
Metuljc-Tudi na lanskem srečanju na Planini pri Postojni sem videl enega tipa pri mizi v lokalu, pa je imel s seboj pituralke, za pokušino. Mislim da so sedeli poleg še Ivipiči, pa neka Aye-Aye. E, nisi bila na pravem kraju. Če me spomin ne vara, bi znal biti tisti tip Vinkoz. Laughing Laughing Laughing
lp.
Odgovori