Hruške
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Hruške
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
Hruške PITURALI.
Za konzumacijo teh hrušk,segrejemo najprej pečico na Caa 160 st. C., damo hruške na pekač, po caa. 30 min. se začnejo hruške napihovati in usihati. počakamo še 10-min. Vzamemo hruške iz pečice, da se nepopolno ohladijo in so za konzumiranje. Popolno ohlajene se lahko shranijo v zamrzovalno skrinjo in ohranijo enak okus.
lp. Vinkoz
Za konzumacijo teh hrušk,segrejemo najprej pečico na Caa 160 st. C., damo hruške na pekač, po caa. 30 min. se začnejo hruške napihovati in usihati. počakamo še 10-min. Vzamemo hruške iz pečice, da se nepopolno ohladijo in so za konzumiranje. Popolno ohlajene se lahko shranijo v zamrzovalno skrinjo in ohranijo enak okus.
lp. Vinkoz
-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
Optimist je napisal/a: |
Kaj pa ona briška štorija z medom itd? ![]() ![]() |
Prvo odgovor za Metuljc:
Predvsem moraš pri pečenju Piturali hrušk biti vizuelno poleg pečice.Se mi je zgodilo, da sem malo pozabil pri pečenju in če poči in se sok nenadoma razlije iz sadeža, potem pa si padla na izpitu.
![Shocked](images/smiles/icon_eek.gif)
Optimist:
Da- o medu in Pituralkah. Zgodovina, pred vojno, ko je bil TRST še "NAŠ" in so pozimi Brike tam prodajale na trgu še tople hruške prerezane na pol, pa žličko medu na vsako polovico.SPLOŠNO ZNANO,DA TO DELUJE PROTI PREHLADU. A nisi bil med osvoboditelji.Eni so. A veš kaj je rekel VIAGGIATORE, - če ne bi bilo njega pri UMPROFOR leta 92. še morja ne bi imeli več (JUGA).
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
No, vsaj z davki na nepremičnine smo naprednejši od EVROPE.Pa pred Kačami in Martinčki.
lp.
-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
babaco je napisal/a: |
A mogoče kdo ve, kako dolgo hruške Piturali vzdržijo v sadni kleti. |
Živjo.
Babaco- vidiš, da najdeš pravega za odgovor.
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Piturali hruške ne vzdržijo več kot 14 dni v kleti. Začni s pečenjem, konzumiranjem in v vrečke v zamrzovalnik. Hruška v obratnem slučaju postane v sadni kleti kasneje kašasta in kot takšna neuporabna.
Metuljc-Tudi na lanskem srečanju na Planini pri Postojni sem videl enega tipa pri mizi v lokalu, pa je imel s seboj pituralke, za pokušino. Mislim da so sedeli poleg še Ivipiči, pa neka Aye-Aye. E, nisi bila na pravem kraju. Če me spomin ne vara, bi znal biti tisti tip Vinkoz.
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
lp.