Pripravimo Gartlc čaj
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Pripravimo Gartlc čaj
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 537
- Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am
No, kje ste Gartlčani?
Jaz navadno pijem kar kupljen planinski čaj. Mora pa biti sveže kuhan in vroč. Torej, nič posebnega. Moj najbrž ne bo promoviran.
Raje bi recepte od tistih pridnih, ki rožice sami nabirate čez vse leto in jih znate uporabiti v teh mrzlih dneh v vročih napitkih.
Tudi to je lahko nov izziv za zeleno pomlad. Vem, da se začne nekako z lapuhom in trobenticami.
Jaz navadno pijem kar kupljen planinski čaj. Mora pa biti sveže kuhan in vroč. Torej, nič posebnega. Moj najbrž ne bo promoviran.
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Raje bi recepte od tistih pridnih, ki rožice sami nabirate čez vse leto in jih znate uporabiti v teh mrzlih dneh v vročih napitkih.
Tudi to je lahko nov izziv za zeleno pomlad. Vem, da se začne nekako z lapuhom in trobenticami.
-
- Prispevkov: 827
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Sivka, med..._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
- Prispevkov: 1478
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Hm,
jaz kuham že nekaj let samo domače zvarke.
Nabiramo vse od šipka do gozdnih jagod.
Mogoče mi je zjutraj res nekako najbolj dišeč ravno ta iz sadja.
Notri pa ponavadi je :
gozdne jagode,divje češnje,listi robide,listi jagod,malo melise in bezgove jagode.
Sladkam pa kar z par kapljicami smrekovih vršičkov.
Ni pa vedno vse v tem čaju.Vsakič malo drugače._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
jaz kuham že nekaj let samo domače zvarke.
Nabiramo vse od šipka do gozdnih jagod.
Mogoče mi je zjutraj res nekako najbolj dišeč ravno ta iz sadja.
Notri pa ponavadi je :
gozdne jagode,divje češnje,listi robide,listi jagod,malo melise in bezgove jagode.
Sladkam pa kar z par kapljicami smrekovih vršičkov.
Ni pa vedno vse v tem čaju.Vsakič malo drugače._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 1303
- Pridružen: To Sep 17, 2013 2:00 am
Kot amaterski zeliščar vso leto nabiram razna zelišča in v jeseni zmešam čaj "Proti prehladu.
Šipek, melisa, materina dušica, pljučnik, koprivo, cvet robinije in bezga, meto.
Po nasvetu starega zeliščarja vse to zdrobim skoraj v prah.
Včasih ga sladkam s sirupom močvirskega oslada, ki vsebuje podobno snov kot aspirin.
Šipek, melisa, materina dušica, pljučnik, koprivo, cvet robinije in bezga, meto.
Po nasvetu starega zeliščarja vse to zdrobim skoraj v prah.
Včasih ga sladkam s sirupom močvirskega oslada, ki vsebuje podobno snov kot aspirin.
-
- Prispevkov: 2511
- Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
- Kraj: Žiri-NM
Odkar sem prebrala, da so že Grki rekli, da " kdor ima na vrtu žajbelj, uide vsemu, samo smrti ne" - ga velikokrat skuham po navodilu: 3 min vretja, nikoli ničesar ne sladkam. In se še kar držim.
Pa koprivin čaj brez vsega, metin čaj brez vsega,
kdaj pa kdaj tudi sadni (kupljena eko navihana borovnica)._________________Lp, Živa
![heheh](images/smiles/535870.gif)
Pa koprivin čaj brez vsega, metin čaj brez vsega,
kdaj pa kdaj tudi sadni (kupljena eko navihana borovnica)._________________Lp, Živa