Kako ločiti rumenjake od beljakov
-
- Site Admin
Kako ločiti rumenjake od beljakov
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tole sem dobila v predal elektronske pošte
http://www.youtube.com/watch?v=iAp8pEaWB1Y
A ne izgleda supe? Naslednje dni bo peka potice, zaprmej sprobam!
http://www.youtube.com/watch?v=iAp8pEaWB1Y
A ne izgleda supe? Naslednje dni bo peka potice, zaprmej sprobam!
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
Super deluje, sem sprobala, venda jaz kljub temu ne bi ubila vseh jajc takoj v eno skledo, bognedaj da se pri ubijanju samo en rumenjak predre, potem pa adijo sneg.
Se pa spomnim ene prigode iz moje mladosti, ko je mama pred prazniki šla peč potico. Je v veliko skledo že dala notri moko in vse ostalo, nazadnje je šla notri ubijati domača jajca, zadnje jajce je bilo klopotec
(včasih se je v kokošjih gnezdih vedno puščalo eno jajce) in je z eksplozijo zasvinjalo
celo skledo. Kot se spomnim, smo takrat za praznike imeli le eno malo rožičevo potičko
.
Od takrat dalje VEDNO ubijam vsako jajce posebej v skodelico in šele ubito dodajam k preostalim. Saj veš, kogar enkrat piči kača, se boji še zvite vrvi. Pa s tem postom vam nisem hotela pokvarit božične peke
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Se pa spomnim ene prigode iz moje mladosti, ko je mama pred prazniki šla peč potico. Je v veliko skledo že dala notri moko in vse ostalo, nazadnje je šla notri ubijati domača jajca, zadnje jajce je bilo klopotec
![Twisted Evil](images/smiles/icon_twisted.gif)
![Evil or Very Mad](images/smiles/icon_evil.gif)
![Crying or Very sad](images/smiles/icon_cry.gif)
Od takrat dalje VEDNO ubijam vsako jajce posebej v skodelico in šele ubito dodajam k preostalim. Saj veš, kogar enkrat piči kača, se boji še zvite vrvi. Pa s tem postom vam nisem hotela pokvarit božične peke
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)