Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Najljubša vrtnica

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Najljubša vrtnica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Drage rožarke. V teh meglenih dneh malo pogrešam naš forum (čeprav ga je Garden-ja danes oživila). Ves čas spremljam tudi tuje in tam se pogoste debate o najljubših vrtnicah takih in onakih. A ne bi še tukaj rekle kako na to temo? Meni kot bolj zeleni na področju vrtnic, take teme pomagajo odkrivati nove zanimive sorte vrtnic.
Moje skromne izkušnje so predvem z Austinovimi vrtnicami. Po prvem letu glasujem za St. Cecilio. Na začetlku ni bila za nikamor. Ko pa sem jo dobro pognojila, se je pokazala v pravi lepoti. Tri mesece je praktično nonstop cvetela z meni tako ljubimi polnimi cvetovi.
Torej, katera vrtnica izstopa na vašem vrtu? novo leto novo leto novo leto
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ne morem reči samo ena, ker sta dve:

Astrid Grafin von Hardenberg

vonj in izgled čudovit, rast ima minuse, ker ima spodaj gole veje in cvetove samo na vrhu

Pestraja Fantazija

Šele mlada sadika, grm naj bi se šele naredil, v njej vidim nenavadnost in lepoto.
Vsak cvet ima drugačne črte, sence, barve se prelivajo. Vse kar ji manjka je malo močnejši vonj, ki se mi sicer zdi malenkost poseben._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Sončna, vsake nove teme sem zelo vesela, se mi zdi, da smo se rožarke kar malo porazgubile in vrtnarimo bolj individualno.

Ti pa žal ne morem odgovoriti na vprašanje, res ne bi mogla izpostaviti samo ene oz. bi verjetno lahko vsak teden izbrala drugo. Vsaka ima kaj posebnega, kar občudujem, in to potem skušam predstaviti v individualnih opisih sort.
Pa včasih me katera posebej navduši pa v resnici ni nič posebnega. Smile_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Uau Poezija. Obe sta lepi (ta prvo imam v planu naročiti), ampak ta ta druga ima prekrasen cvet.
Garden-ja: te čisto razumem Razz
Odgovori