Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Najljubše sorte ameriških borovnic

crtj-admin
Site Admin

Najljubše sorte ameriških borovnic

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ko prebiram strani Rožarjev in njihove najljubše sorte vrtnic mi je prišlo na misel,da bi podobno temo odprli borovničarji.Opisali bi svoje najljubše
sorte.Opisal bi zakaj mi je najbolj všeč in tudi njene šibke točke.Sedaj pozimi mi je kar dolčas,ko ni nobenih debat._________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ferdo36, a narediva kar novo temo z naslovom Najljubše sorte ameriških borovnic? Mislim, da bi tak naslov hitreje padel v oči.
ferdo36

Seveda,se strinjam in upam,da bo zanimivo.Saj veš:kolko ljudi,tolko čudi!_________________Narava vse povrne!
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Muha, Ferdo, ker imamo isto mišljenje, podpiram odpiranje novih tem med temi zimskimi dolgočasnimi dnevi, naučili se bomo kaj novega in se pripravili na pomlad.
Vse najboljše vsem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tema oddvojena - izvolite!
ferdo36

Pa poskusimo!
Moja najokusnejša sorta A.borovnic je Coville.Ima poln okus,primerno debelino in trdnost.Slaba stran je občutljivost sadežev na Antraknozo
(Colletotrichum acutatum in C. floriniae) in grmov na gnilobo korenin (Phytophtora cimemoni)._________________Narava vse povrne!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, se vroče strinjam s Ferdotom Laughing - pa ne samo jaz Cool .

Sam sem še nekako discipliniran in grem preko grmov v skladu z dozorelostjo sort. Ampak so pri hiši persone, ki ignorirajo razne zrele borovničke in mimo njih puf!, takoj v Coville, ko šele začne zoreti Very Happy .

Moja primerjava z jabolki: jonatan Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
ferdo36

Dobiva pa Coville nevarno konkurenco.Chandler je podobnega okusa in precej debelejši.Je pa še v fazi preizkušanja._________________Narava vse povrne!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz jih imam šest po izboru Ferda, pa nimam pojma trenutno, katera je bila najboljša, ker so prvič lepo obrodile in smo jedli, ne da bi razmišljali o okusu!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori