Sladice brez sladkorja

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Sladice brez sladkorja

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Zenka

Odgovor Napisal/-a Zenka »

Zanimajo me recepti za sladice brez sladkorja - poznate kakšenga?

S tem mislim brez belega sladkorja, rjavega sladkorja, javorjevega sirupa, stevie oz. drugega nadomestka sladkorja. Priporočam se tudi za kakšno dobro povezavo na zbirko takih receptov. Sedaj se znajdem včasih s (suhim) sadjem ali medom, včasih tudi s presnimi recepti, ampak skoraj vsi vsebujejo mlete datlje, to pa je počasi dolgočasno Very Happy

Hvala!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mislim, da boš največ receptov lahko našla TULE.
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Na tej povezavi http://allrecipes.com/recipes/healthy-recipes/special-diets/sugar-free/main.aspx?Page=3#recipes se lahko najde veliko "sufar-free" receptov.

Treba je malo prebrskati. Nekateri imajo sladkor nadomeščen z nadomestki sladkorja, drugi pa tudi s hranili sladkega okusa, kot jih iščeš ti.

Sem prepričana, da boš našla kaj "uporabnega".

Lp.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Kako pa to, da tako zelo želiš brez sladkorja? Sicer sem čisto za to, da se ga čimmanj uporablja (recimo v vsako pecivo ga gre ogromno, sploh če pomisliš potem, da recimo polovico spečenega sam poješ Confused . Ampak v suhem sadju je isto veliko sladkorja. Daješ tega sadja manj?
Zenka

Odgovor Napisal/-a Zenka »

O, najlepša hvala, predvsem tale tuji link sem našla kar nekaj za sprobat! Hm, tako je s sladkorjem: pečem tudi z njim in z veseljem vse pohrustam, imam pa veliko raje sladico, ki ni nap. v 1/3 iz sladkorja. Počasi sem zmanjševala količino sladkorja v "navadnih" receptih in večinoma vse odlično uspe, tudi če je sladkorja bistveno manj kot v receptu. Potem sem pa kar začela brez pečt in je tudi super. Hvala še enkrat.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pametno! Se strinjam, da ga je ponavadi ogromne količine. Ko bom jaz kaj sam pekel bom tudi reduciral, čeprav se ponavadi raje držim receptov, ko še nisem vešč Smile .
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz tudi vztrajno zmanjsujem kolicine sladkorja (zaradi diabetesa) in sem tako cisto nenamerno - ko ponudim tako pecivo, ker drugega pac nimam (tudi ne kupujem) - vecino svojih obiskov navadila na zelo malo sladek okus. Pa se hvalijo ga, da je " fino, ko ni sam cukr"._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori