Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula

crtj-admin
Site Admin

Čebula

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem vso čebulo iz ozimnice, ki se je pričela mehčati ali odganjati (več kot 2 kg) zrezala, podušila in po porcijah spravila v zamrzovalnik. Še kako mi bo prav prišla za golaže in podobne enoločnice.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pridna kot čebelica! Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Mislim, da sem našel pravo temo...

Sicer obstaja polno kuhinjskih pripomočkov, ki olajšajo rezanje čebule, včasih nam pa ne preostane drugega, kot da jo narežemo "na roke". Kdor pri tem nima rad solzic, ki se pri tem opravilu utrnejo, lahko poskusi s požirkom (ali dvema) vode, ki jo zadrži v ustih, predno začne z rezanjem. Podčrtan del je pomemben, ker v primeru, da smo že začutili pekočo esenco v zraku, ne pomaga niti liter vode Smile_________________go with your instinct to live as you want
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kdaj jo pa lahko pogoltneš?_________________naredimo svet lepši
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Aha, načeloma si iz ta hudega ven, ko je čebula narezana Smile_________________go with your instinct to live as you want
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

mogoče ima še kateri ponudnik, ne vem: kupila sem pri Tuperw. posodico s tremi rezili v različnih višinah. čebulo dam na pol ali tri dele, seseklja na mini koščke. par strokov česna ravno tako. Ni pomembna količina, rezila zaradi različnih višin opravijo svoje. Nič več ne sekljam. je na ročni poteg.

Izredno uporabna stvar._________________Lp, Živa
Odgovori