Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FIŽOL ZENFAR nizek
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
FIŽOL ZENFAR nizek
(Prenos iz arhiva)
4. ZENFAR
Seme sem dobila od znanke, ki živi v okolici Litije. Doma ga gojijo že vrsto let, gojila ga je že nejna mama. Pravi, da je z njim zelo zadovoljna, ker je nezahteven za vzgojo, dobro rodi, pa tudi hitro se skuha
LASTNOSTI (zbrane glede na pridelavo v letu 2013)
Višina:
nizek, v=cca 70cm, tendenca ovijanja. Cvetove tvori na podaljšanih steblih
Cvetovi:
beli s pridihom roza barve
Stroki:
zeleni, ploščati, malo nitk
Zrnje/seme:
podolgovato, zelenorumenosive barve s poudarjenim temnorjavim kolobarjem okrog popka, v 100g = 144zrn
Uporabav kulinariki:
- Stročje: ni primeren za stročje (žilast, se sloji)
- Zrnje:
- Čas kuhanja: s prednamakanjem čez noč se kuha cca 30min, se ne razkuha. Zrnje se obarva rjavo.
- Meso kremasto, lupina tenka, med jedjo se je ne čuti.
- Okus dober
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije
Lansko leto sem ga sadila na na vrtu in nekaj na njivi. Na vrtu je kar v redu rodil, na njivi pa ga je zdelala suša in ni obrodil. Tako se je na njivi v primerjavi z Ribnčanom slabše odrezal. Nekaj semen je na voljo._________________naredimo svet lepši
Seme sem dobila od znanke, ki živi v okolici Litije. Doma ga gojijo že vrsto let, gojila ga je že nejna mama. Pravi, da je z njim zelo zadovoljna, ker je nezahteven za vzgojo, dobro rodi, pa tudi hitro se skuha
LASTNOSTI (zbrane glede na pridelavo v letu 2013)
Višina:
nizek, v=cca 70cm, tendenca ovijanja. Cvetove tvori na podaljšanih steblih
Cvetovi:
beli s pridihom roza barve
Stroki:
zeleni, ploščati, malo nitk
Zrnje/seme:
podolgovato, zelenorumenosive barve s poudarjenim temnorjavim kolobarjem okrog popka, v 100g = 144zrn
Uporabav kulinariki:
- Stročje: ni primeren za stročje (žilast, se sloji)
- Zrnje:
- Čas kuhanja: s prednamakanjem čez noč se kuha cca 30min, se ne razkuha. Zrnje se obarva rjavo.
- Meso kremasto, lupina tenka, med jedjo se je ne čuti.
- Okus dober
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije
Lansko leto sem ga sadila na na vrtu in nekaj na njivi. Na vrtu je kar v redu rodil, na njivi pa ga je zdelala suša in ni obrodil. Tako se je na njivi v primerjavi z Ribnčanom slabše odrezal. Nekaj semen je na voljo._________________naredimo svet lepši