Andromeda polifolia - navadna rožmarinka

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Andromeda polifolia - navadna rožmarinka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Andromeda polifolia-navadna rožmarinka

Vednozelen grmič, cveti spomladi, začetek poletja. Razmnožujemo konec poletja s potaknjenci,spomladi s semeni. Rabi kislo zemljo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Spet ena zanimiva rožica! Kako je pa s prezimno trdnostjo v naših pogojih? Je med občutljivejšimi ali med trpežnejšimi?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Barska rastlina, pri nas raste na pokljuških barjih, pa tudi na ljubljanskem, ni torej strahu pred prezimnostjo v naših krajih.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Raste tudi na Lovrenškij jezerih._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Torej ima v naravi zelo specifične pogoje. Doli, jo ima že dalj časa? Kakšne pogoje ji lahko nudiš in kako se v njih počuti?
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Doli, tole sem pa jaz videla veliko, veliko let nazaj, in od takrat iščem ime te rastline pa mi še nihče po opisu ni znal povedati, kaj to je. Grmički so bili še višji in z njimi so bile oblikovane mestne gredice.
Res lepo.
Se mi je po videzu zdelo, da mora biti kisloljuba rastlina, in da jo bom lahko občudovala samo na sliki.
Hvala za tole sliko in čestitke, da ti jo uspe imeti._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Imam jo tri ali štiri leta, ne vem točno. Vsadila sem jo pod grm, ki rabi kislo zemljo. Torej-kisla zemlja, polsenca in zdi se mi, da tudi nekaj vode, kot nekatere vrste resja.
G-ja zasluga je bolj njena.
Odgovori