Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tetovec Kiro (semenarna)

crtj-admin
Site Admin

Tetovec Kiro (semenarna)

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tetovec Kiro (semenarna Ljubljana)

Višina: preklar, v= zelo visok

Cvetovi:
Belorumeni

Stroki:
zeleni, ploščati, do 15 cm, kasneje rumeni z rdečimi progami

Semena/zrnje:
Zrna ledvičasta ploščata, bele barve.

Uporaba v kulinariki:
- Stročje: neuporabeno, zelo nitasto
- Zrnje: okusno, za pasulj, prebranac...

tako zgleda vrečka semenarne
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ni vsak bel fižol tetovec in tudi za tegale ne vem, če je "vsak" ali je "tetovec". Dobila sem ga v menjavah na lanski fižolomaniji in je menda iz Zrenjanina.

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Takole "od daleč" bi rekel, da ni... žal.
Smo ga gojili, deset let in več ... Čudovit fižol, odličnega okusa. Ga tudi iščem.
V mojem spominu je tetovec beli fižol z nekakšno izboklino. Letos sem dobil dve različni sorti iz Makedonije, pa nobena ni tisto, kar jaz mislim, da je prava. Še ga bom poskušal dobiti.

V trgovinah prodajajo nek argentinski fižol - kot tetovec. Nobenega odnosa nimajo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Jaz pa sem letos prvič kupila kg tetovca za hrano in ga posadila. bom videla, kako se bo obnašal._________________Lp, Živa
Odgovori