Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL PUTROVC visok

crtj-admin
Site Admin

FIŽOL PUTROVC visok

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

40.PUTROVC

Višina:
preklar, v= visok,prerastel bambus

Cvetovi:
beli z rožnatim pridihom

Stroki:
zeleni, ploščati, 11.5cm

Semena/zrnje:
Zrno ovalno, krem barve. V 100g= cca 110zrn.

Uporaba:
- Stročje: mehak, brez nitk, okusen - primeren za stročje
- Zrnje:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hm, po mojih letošnjih izkušnjah je treba tegale nabrati res mladega, da je brez niti. Nekaj strokov je bilo nitkastih, ko zrna še sploh niso bila izražena. Skuhal se je v 39 minutah. Se mi ga zdi kar malo škoda za stročje, najbrž je v zrnju dober. Je pa obilno rodil in medtem ko sem prve suhe stroke začela pobirati pred kakšnim tednom, jih je večina še zelenih, nekaj pa še komaj dva cm dolgih..
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mogoče sem jaz probala res zelo mlado stročje, pa še tega zeloo malo - samo tako za probo.
Mislim pa, da je prvenstveno namenjen za uživanje suhega zrnja..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Važno, da je res odlične rodnosti. Pri meni raste na eni prekratki kaneli in se je oblikovalo vse skupaj v nekaj dežniku podobnega. Morda mu prav zato toča ni prišla do živega.
Odgovori