Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jaltomato
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Jaltomato
(Prenos iz arhiva)
Jaz sem ga lani imela dve sadiki, pa mi okus enostvno ni bil dober, sicer je rodil zelo obilno, zato semena sploh nisem pobrala. Je bil na mojem vrtu pač muha enodnevnica tako kot Chichilete (ni ravno prav napisano).
Od vseh teh eksotik mi je pa res dobra Andska jagoda._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Od vseh teh eksotik mi je pa res dobra Andska jagoda._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Jaz sem se na okus nekako privadila. Če pričakuješ sadni okus, boš razočaran. Vsekakor gre za zelenjavo, ki se uporablja kot sadje.
Mi pa veliko bolj tekne v 'predelani' obliki, torej malo razkuhan z dodanim sladkorjem in kančkom cimeta, super je kot 'sadni' preliv...
Meni se vsako leto zaseje sam, in ga na istem mestu goji že nekaj let, pustim pa le dve rastlini, ker mi je to več kot dovolj. Zelo lepo rodi, zato se hitro nabere dovolj za kaj jogurtov preliv. Le na trša semena se je treba privaditi, kar pa pri prelivu niti ni tako moteče, ker ga le pogoltneš in ne grizeš. Si pa ne predstavljam jaltomata kot prave zamenjave za borovnice, ker jim razen po barvi, resnično ni podoben..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Mi pa veliko bolj tekne v 'predelani' obliki, torej malo razkuhan z dodanim sladkorjem in kančkom cimeta, super je kot 'sadni' preliv...
Meni se vsako leto zaseje sam, in ga na istem mestu goji že nekaj let, pustim pa le dve rastlini, ker mi je to več kot dovolj. Zelo lepo rodi, zato se hitro nabere dovolj za kaj jogurtov preliv. Le na trša semena se je treba privaditi, kar pa pri prelivu niti ni tako moteče, ker ga le pogoltneš in ne grizeš. Si pa ne predstavljam jaltomata kot prave zamenjave za borovnice, ker jim razen po barvi, resnično ni podoben..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Oldi, seje se skupaj s paradižniki, lahko pa tudi kak teden kasneje. Prvo leto sem se trudila s sadikami, vsa naslednja leta se mi je zasejal sam. Na jesen sem pustila nekaj jagod neobranih, da so popadale po tleh in tam me vsako pomlad čaka množica malih rastlinic. Ko enkrat veš, kako mora izgledati rastlinica, je več ne boš zamešal s pleveli.
Poseješ plitvo v sejalni substrat na toplem, ko skali in naredi prve prave lističe, prepikiraš globlje in daš nekam na malo hladneje, ker drugače sadika rada zdivja. Na prosto se sadi v drugi polovici maja, torej po nevarnosti zmrzali..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Poseješ plitvo v sejalni substrat na toplem, ko skali in naredi prve prave lističe, prepikiraš globlje in daš nekam na malo hladneje, ker drugače sadika rada zdivja. Na prosto se sadi v drugi polovici maja, torej po nevarnosti zmrzali..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A