Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mački - kako jim preprečiti prekopavanje

crtj-admin
Site Admin

Mački - kako jim preprečiti prekopavanje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Do lani, ko je mačja kuga pobrala ves mladi zarod in še dobršen del starejše populacije, smo imeli v našem zaselku na vsakega prebivalca vsaj enega mačka, če ne več. Večina jih je bila brez lastnika, vsaj tako se je izkazalo, ko je bilo treba odgovarjati za nadlego in škodo Evil or Very Mad .

Ni bilo druge, če sem hotela obdržat setev, sem si morala pomagati kakor sem vedela in znala.

Še najbolje so se izkazale plastificirane mreže, kot je tale na fotografiji:

Z njimi prekrivam setve do takrat, ko rastline toliko zrastejo, da bi jih mreža že ovirala. Brez njih bi tudi letos, ob zmanjšani populaciji mačk, od prenekatere setve ne ostalo nič.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Preverjeno pomagajo brinove veje.

Vem,da brin ne raste povsod in da pika kot sam hudič ,ampak z močnimi rokavicami se ga lepo nabere.
Veje položiš čez gredo in to je to.
Ker bo mačka prvič kar lepo popikalo,tja ponavadi tudi kasneje ne rine.
Za vsak primer pa potem kasneje ko so sadike že zunaj veje pustiš kar samo ob robu grede._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

notranjka, hvala za nasvet, bom ob priliki to nabrala in poskusila._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Moj Piko je menda hodil na sosedov kivi, ki je na pergoli. Kupili so elektronski odganjalec mačk, ki baje deluje.
Povratnih info od mačkona pa nimam;)_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Jaz gredice vsake toliko časa posujem z mletim poprom in zadeva deluje.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Meni so neprestano kopali po gredici z ameriškimi borovnicami, pa sem zadevo rešil takole :

.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tiste plastične mreže iz prve slike so se izkazale za precej nerodne. Po nasvetu metuljc zadnja leta uporabljam odslužene protitočne mreže, uspešno odvračajo mačke od brskanja po gredicah. Mreže so lahke, rastline jih same sproti dvigujejo, edinole pri tistih s koničastimi listi (česen, čebula ..) jih je treba vsake toliko časa ročno dvigniti, da se zelenje ne zaraste skozi luknjice.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Andrej Banko je napisal/a:
Meni so neprestano kopali po gredici z ameriškimi borovnicami, pa sem zadevo rešil takole :

.

Jaz sem storil enako. narezal sem sveže smrekove veje, ki so se kasneje usule, iglice pa so bile za zastirko.
Odgovori