Aurora
-
- Site Admin
Aurora
(Prenos iz arhiva)
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Ti čiliji so mi prvi zacveteli. Nekaj cvetov sem potrgala, potem pa sem jih presadila v končne lonce s premerom 20 cm. Ker je majhnen - doseže samo 25-30 cm višine, bo na okenski polici.

Ravnokar sem na www.thechileman.org prebrala, da se ga lahko uživa, čeprav ni priporočljivo.
Kaj zdaj to pomeni? Kdo ve? Res je okrasen, a prej nikjer nisem zasledila, da se ga ne bi smelo jesti.

Ravnokar sem na www.thechileman.org prebrala, da se ga lahko uživa, čeprav ni priporočljivo.

-
- Kraj: Ljubljana
Huh, tole je pa res mogoče zelo tendenciozna izjava - za čili stručkote, kot naj bi bili ...
Sicer pa smo mi v pionirskih letih tudi umovali ali so okrasni čiliji užitni ...
.
Malo sem pobrskal po spletu in našel opozorilo, ki pa se mi zdi smotrno:
Okrasni čiliji, Ornamental Pepper, se gojijo tudi kot okrasna, zanimiva roža in se lahko najdejo pri ljudeh, ki drugače pojma nimajo o čilijih in skovilih. In lepo rožico
postavijo lahko tudi v otroško sobo ...
Se spomnim, da je tudi pri nas rasla taka rožica pred veliko desetletij nazaj, pa oče ni bil čili gurman
.
LP_________________mfranc
Sicer pa smo mi v pionirskih letih tudi umovali ali so okrasni čiliji užitni ...

Malo sem pobrskal po spletu in našel opozorilo, ki pa se mi zdi smotrno:
Okrasni čiliji, Ornamental Pepper, se gojijo tudi kot okrasna, zanimiva roža in se lahko najdejo pri ljudeh, ki drugače pojma nimajo o čilijih in skovilih. In lepo rožico

Se spomnim, da je tudi pri nas rasla taka rožica pred veliko desetletij nazaj, pa oče ni bil čili gurman

LP_________________mfranc