Izbor najlepše vrtnice goriškega festivala 2014

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Izbor najlepše vrtnice goriškega festivala 2014

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Letos strokovna komisija Goriškega društva ljubiteljev vrtnic prvič vabi ljubitelje vrtnic na tekmovanje za izbor najlepše vrtnice.
Ocenila in izbrala bo najlepšo vrtnico festivala, kot je to v navadi na nekaterih drugih podobnih uglednih prireditvah po svetu. Vrtnice, ki naj bodo na 20 cm dolgem peclju, zavitem v mokro papirnato brisačo, in z vsaj tremi etažami listov, bo sprejemala 16. maja 2014 do 12. ure, v avli centra Eda. Razglasitev bo v okviru družabnega srečanja ob zaključku festivala, istega dne ob 20. uri, predvidoma v Restavraciji Rusjan v centru Eda.
Ocenjevala bo dve kategoriji vrtnic:
1. velikocvetne vrtnice
2. mnogocvetne vrtnice
Točkovanje: vrtnice bo komisija točkovala z ocenami od 1 do 3.
Pri velikocvetnih vrtnicah bo ocenjevala:
- velikost cveta,
- oblikovanost cveta,
- vonj,
- barvo
- in zdravje vrtnice.
Pri malocvetnih vrtnicah bo ocenjevala:
- število cvetov v šopku,
- barvo cvetov,
- oblikovanost cvetov,
- vonj
- in zdravje vrtnice.
Vrtnice, ki jih bodo prinesitelji tudi pravilno poimenovali, bodo ocenjene z dodatno 0,5 (polovico) točke.
NAGRADE:
Nagrad bo šest, za vsako kategorijo po tri. Nagrajenci bodo prejeli privlačne praktične nagrade, povezane z vrtnicami.

Upam, da bo kdo od bližnjih šel in poročal, kako je bilo, tudi kakšne fotografije bi bili veseli._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja upam,da bom v petek imela kaj lepega za pokazat.Vem za izbor in tudi imam v planu,da grem tja s kakšno lepotičko.Vsekakor bom poročala._________________LP
E.
geisha

Pozdravljene izbor za najlepšo vrtnico goriškega festivala razglašen.Tudi midve s TanjoTT sva se ga udeležile kot tekmovalke.Prispelo je kar nekaj lepih samo med mnogocvetnimi je bil izbor malo bolj skromen.Ma saj ne ,da ne bi bil človek skromen ampak ponosna pa sem.
Rezultati so sledeči

1. mesto vrtnica CANDLELIGHT (TanjaTT)
2.mesto vrtnica SOUVENIR DU.PRESIDENT LINCOLN (GEISHA)
3.mesto vrtnica CHATEAU DE PARME (TanjaTT)

Upam,da mi Tanja oprosti ,ker se hvalim tudi v njenem imenu vendar sem vesela ravno tako tudi zanjo.In res njena CANDLELIGHT je bila perfektna v vseh pogledih.Jutri pa kakšno slikco prilimam Laughing_________________LP
E.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Ja, dečve, bravo, bravo. Čestitke!
geisha

ja Doli hvala občutki so res lepi Laughing .Je rekel moj,ko sem prišla domov,da kar cvetim Very Happy ._________________LP
E.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Bravo, punci, čestitke obema čestitamo ! Fotke pa čimprej, prosim.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Čestitke vsem, fotke pa čim prej še za nas Gorenjce, prosim.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Hvala za čestitke,to tekmovanje je bilo bolj v slogu-prišel,videl, zmagal-kot je rekla Irena k.V ožji izbor sta prišli Chartreuse de parme,na katero sem malo računala Smile ,na Candleight pa ne, sploh sem pozabila, da sem jo prinesla Embarassed .Pravzaprav, če malo pomislim, je bila njena pot zelo trnava,sploh ne vem, kje sem jo kupila in že nekaj let ždi v sredinski gredi med ostalimi,bila je že na tem, da jo vržem ven,potem pa je le pokazala, da hoče živeti Laughing ,Tipična HČ,čeprav nižje rasti,odprti cvetovi so kar veliki,dišeči,g Prošt je bil kar navdušen nad njo Laughing
Torej je dokaz, da ne smemo kar obupati nad vrtnico, ki nas v začetku ne navdušuje najbolj, ampak ji dati vse možnosti in pogoje, da se razvije do svojega makisuma Laughing Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bravo palec gor . Smo še mi ponosni na naše vrtničarke Very Happy .
Odgovori