Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

sadike zelja z vijoličnimi listi in rjavimi ušmi v srčiki

crtj-admin
Site Admin

sadike zelja z vijoličnimi listi in rjavimi ušmi v srčiki

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ene sadike so blede, zaostajajo v rasti, uši v sredini. Sad Kako se rešite teh tegob? Razlog za obarvanost listov je v čem?

hvala za odgovor._________________Lp, Živa
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Uši preženeš z škropljenjem proti njim (naravnim ali kupljenim), obarvanost listov pa je odvisna od sorte zelja.

LP D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
živa

NE, navadno zeleno zelje se je obarvalo vijolično, kar pomeni, da je nekaj narobe. Kaj ostali nimate teh težav z zeljem?_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni postanejo rahlo vijolične neke kapusnice (ne vem več ali kolerabice ali ohrovt ali zelje), ki sem jih nasadila ob robu grede z josto. In po vrsti počasi propadajo. Na drugem koncu grede pa delajo že gomoljček in so zelene._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa

ja, saj to je: nehajo rasti, kar pomeni, da je nekaj narobe. Zorano imam novino (jeseni seveda), zemlja spočita, 2 m stran so flanci lepi, tukaj pa porazni._________________Lp, Živa
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

živa, kakšno rastlino spuli in malce poglej korenine. Če je večje število takšnih rastlin, potem predvidevam, da ni krivec ravno kakšen škodljivec, saj ti težje sočasno napadejo vse rastline hkrati. Razen, če je invazija primerkov. Želim povedati, da včasih rastline nekako ne začnejo rasti in v tem primeru je opazen slaboten koreninski sistem.
Rešitev. Nasadiš nekaj drugega, sploh letos, ko je vlage dovolj. Wink
živa

Junglas, kaj so pa majhne bele gosenice z rjavooranžno konico?

Ni majski hrošč, ker je premajhen, presuh (?). Ni debel, ima nogice, našla sem jih med okopavanjem plevela, žrejo korenine solate (sem mislila, da so strune, pa jih na srečo ni, čeprav ne vem, ali naj bom vesela ali ne, ker pojma nimam, kaj je ta nadloga) in tudi plevel. So tik pod površino, tam cca 5 cm globoko v zemlji.

Pojma nimam, kaj je. Za bramorja je tudi premajhen. Več idej pa nimam._________________Lp, Živa
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Bom kar tule vprašala,da ne odpiram nove teme.

Vse kapusnice so mi zelo lepo uspele.Tako sejančki,kot kasneje ko sem jih posadila na prosto.
Sedaj pa :
~rastlina postane uvela,kar malo se sesede,ko pa jo spulim iz zemlje pa ima na korenini polno nekih malih belih žužk.Nič večja kot jajčeca od mravlje?
Ali se da to kako iz zemlje pregnat,rastline zaščitit?
Bi mogoče korenine sadike morala predno sem jih posadila namočit v kakšen pripravek??
Zraven imam posajen tudi bob,ki lepo raste in ni videti da bi ga kaj napadalo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos se izgleda nekaj dogaja z zeljem. Ravno danes sem govorila z eno od sovaščank in pravi, da ima okrog korenin polno nekih malih tankih belih črvičkov. Nisva mogli ugotoviti, kaj bi to bilo.

PS: domnevam, da gre za ličinke kapusove muhe - delia radicum brassicae .
Nazadnje urejal/a muha 02 Jun 2014 14:38; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori