Mleko kot škropivo proti plesni

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Mleko kot škropivo proti plesni

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Oddeljeno iz teme o škropivu iz sode

oddelila:muha

brbr je napisal/a:
Teorija pravi, da glivicamin plesnim paše kislo okolje. Torej je namen preventive/zdravljenja vzpostaviti bazično okolje, kar dosežeš s sodo in tudi mlekom. Olje in milo sta v receptu dodana zgolj za boljši oprijem škropiva. jaz se zadeve lotim s paličnim mešalcem, tako, da najprej penasto zmešam nastrgano milo z malo vode, potem dodam olje. Dobro zmešano emulzijo pa nato zlijaem v toplo vodo v kaetri sem raztopila sodo. Škropivo nato čimprej porabim, dokler so sestavine še lepo zmešane (kasneje se olje izloči na površino).

Tega ne razumem. Mleko je kislo. Če je prevreto pa nevtralno.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mleko vsebuje kalcij, ki deluje alkalno. Če misliš s kislostjo na njegovo delovanje v človeškem organizmu (pvzroča zakisanje organizma), je to zaradi živalskih beljakovin, ki jih vsebuje..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:
Mleko vsebuje kalcij, ki deluje alkalno. Če misliš s kislostjo na njegovo delovanje v človeškem organizmu (pvzroča zakisanje organizma), je to zaradi živalskih beljakovin, ki jih vsebuje...

Aha, sedaj pa vem od kje rek: "A se mu je čist skisalo?" " Hodi okoli s kislim obrazom" . To je, če piješ preveč mleka Wink Laughing Laughing .
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

jao, kolk moram jaz kislo zgledat, saj spijem skoraj l mleka na dan. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
forest727

brbr je napisal/a:
Mleko vsebuje kalcij, ki deluje alkalno. Če misliš s kislostjo na njegovo delovanje v človeškem organizmu (pvzroča zakisanje organizma), je to zaradi živalskih beljakovin, ki jih vsebuje...

Mleko ma pH okrog 6, ce to ze ni kislo,...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A ni med 6 in 7 ravno prav? Nižja kot je številka, bolj je kislo - misli nekdo (jaz) brez veliko znanja o kemiji Embarassed .

In evo najboljši dokaz, da mleko ne zakisa Wink Laughing Laughing

voda je napisal/a:
jao, kolk moram jaz kislo zgledat, saj spijem skoraj l mleka na dan. lpvoda

Tele medklice bom kasneje pospravila v arhiv, da ne bodo tu preveč motili teme.
forest727

muha je napisal/a:
A ni med 6 in 7 ravno prav? Nižja kot je številka, bolj je kislo - misli nekdo (jaz) brez veliko znanja o kemiji Embarassed .

Ja, nižja je številka (beri: boj proti 0), bolj je kislo.

Govorimo o bazičnost, pa je zraven še mleko pripopala. Smile To me moti.

Samo, a vi mleko tudi s sodo mešate?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ja mleko je zgleda malo nerodno padlo v tole debato. Če si želite malo obnovit znanja pa tale link o Ph

Morda res glivam paše boj kiselkasto okolje, a tudi ne preveč, tako lahko spremenite ph tudi v bolj kislo tam nekje 3 do 3,5 in prav tako pomaga, recimo kisle gline.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, mleko res ne sodi v to temo; ker je govora o sodi. Navedla sem ga samo mimo grede zaradi njegove uporabe v iste namene, ko sem skušala razložiti kako in zakaj sodin pripravek učinkuje... Če vas moti, lahko svojo navedbo odstranim._________________naredimo svet lepši
Odgovori