Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Juglansove kakteje

crtj-admin
Site Admin

Juglansove kakteje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Na splošno nisem pretiran ljubitelj bodečih bitij, je pa resnica, da se s časom človek privadi tudi na to. Še več, zgodi se celo prijateljstvo.

Harmonija se ne ozira na obliko, harmonija je vsebina. Posledično so dobili osebna imena.

Čudovitec
Kupil sem ga leta 97, holandski "hitri produkt", takrat premera 10cm. Dečko je že kar težak, trenutno bodečih 35kg. Je še v zgodnji puberteti, skozi cvetenje se še ni izživel.

Cvetočec
V oskrbi od 97. Kupljen mini velikosti (2cm) na semnju v Arboretumu.

Pokončni

Revež v njega ranih dni večkrat žrtev dolgih prstov, a zaradi podcenjevanja "listov" (bodic) dovolj hitro izpuščen iz rok, da je še ostal "moj". Vsako leto lepo cveti, jaz pa ga večinoma občudujem brez fotoaparata. Za "pravo držo" mu moram pomagati z oporo.
Pred leti mi je pomrznil in odgnil je koreninski vrat s koreninami. Sledila je "operacija", sušenje rane, koreninjenje in .... voila.
Skupaj sobivava od l. 97

Ne poimenovani

Mladina. Še čakam, da me zadane navdih.

JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Čestitke Juglans, kaktusi so pravi navdih... Smile_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
juglans

Hvala JANEZ L. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

He, he, bi rada videla tistega, ki ti je poskušal posvojiti pokončneža Laughing Laughing . Kako je impozanten! Cvetočec pa lep.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Super imena juglans in me prav zanima kaj bo navdih prinesel pri mladini. Tudi sama nisem preveč ljubiteljica bodečih in mogoče tudi mene čas obrne naokoli.
juglans

S Ana, kar prepusti se. Bo ko bo in če bo.

Jaz svoje včasih kar objamem z rokami. S časom ne bodejo več, nekako, kot bi se navadili eden na drugega.
Če pravim, da jih "čutim" bom verjetno preveč spiritualen. Zato kolegi. Smile
Odgovori