Vrtni šotor kot rastlinjak?

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Vrtni šotor kot rastlinjak?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Svetloba

Odgovor Napisal/-a Svetloba »

Že nekaj časa mi v oči skačejo oglasi z vrtnimi šotori, ki se jih, glede na dimenzije, dobi po razmeroma ugodnih cenah.

Vrtni šotor dimenzij 4x6m http://jysk.si/vrt-terasa/paviljoni/vrtni-sotor-svalbard-4x6-m-jeklo-pe pride, znižana cena, okrog 185 €, kar je, v primerjavi z rastlinjaki podobnih dimenzij, več kot ugodna cena, da ne omenjam enostavnosti postavljanja, prestavljanja ipd, ter tega, da se ga da enostavno zračiti.

Ne najdem nobenega pravega razloga, da bi se tovrstnega šotora, z eventuelno menjavo folije ter morebitnimi ojačitvami, ne bi dalo uporabiti tudi kot rastlinjak, je pa res, da sem tovrsten šotor samo enkrat površno videl od blizu in ne vem kako kvalitetna je pravzaprav konstrukcija. Glede na to, da je vse skupaj namenjeno ljudem in (predvsem) slabemu vremenu, predvidevam, da mora biti konstrukcija dokaj solidna.

Ali ima morda kdo izmed vas doma takšen šotor in bi znal povedati kaj več o sami konstrukciji? Mogoče še kaj novega stuhtamo. Twisted Evil_________________Vam povem vljudno ali po resnici?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ideja ni slaba. Sama sem razmišljala tudi že o VRTNEM PAVILJONUv funkciji premične strehe nad paradižniki.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

tale beli vrtni paviljon odpihne že najmanjša sapica, tudi ogrodje je iz slamic narejen. Na morju ga vsako leto popravljam, ker ga ne uspem pospravit dovolj hitro.

Sicer pa je samo za okvir in protitočno mrežo gor dobra stvar, iz treh ogrodij sem naredil garažo za avto, namesto polivinila pa protitočno mrežo...

Za šotor pa ne vem, zgleda zanimivo.
Nazadnje urejal/a aladin 04 Avg 2014 22:08; skupaj popravljeno 1 krat
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Šotor bi za poleti verjetno bil - če ima zračenje. Ne verjamem pa, da bi pozimi zdržal sneg - konstrukcija je premalo podprta. Seveda se lahko tudi motim.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Aladin ima prav, imel sem ga eno sezono,zvezanega z žico na vseh koncih toda tiste tenkostenske cevke so enostavno prešvoh.
Kakšen dražji, močnejši pa bi verjetno dobro služil namen.
Odgovori