Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ančka
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Ančka
(Prenos iz arhiva)
V Sloveniji očitno gojimo kar nekaj starih sort paradižnika, katerega seme so gojitelji skrbno zbirali in množili, zato menim, da je veliko teh starih sort verjetno v sorodu. Očitno so že lepo prilagojene na naše podnebje in si ne glede na to, da nimajo "uradnega imena" zaslužijo, da jih uvrstimo na seznam.
Tale sorta (vala, Labia) je bila sejana šele konec marca, pa je sadika zelo hitro zrasla. Nasajen je čisto prvi v plastenjaku, pa ni zbolel:
Plodovi so okoli pol kg, mesnati:
Pa še prerezana Ančka:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tale sorta (vala, Labia) je bila sejana šele konec marca, pa je sadika zelo hitro zrasla. Nasajen je čisto prvi v plastenjaku, pa ni zbolel:
Plodovi so okoli pol kg, mesnati:
Pa še prerezana Ančka:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!