Aspen F1 - Cucurbita pepo

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Aspen F1 - Cucurbita pepo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
htf_lover
Prispevkov: 534
Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Danes sem si iz ene buče pripravil kremno juho. Ima blag okus, vendar mi je bila v juhi dobra. Meso je debelo, svetlo rumeno in ni vlaknasto. Ima veliko semen.
htf_lover
Prispevkov: 534
Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Danes sem preostanek buče razrezal na kose, ki sem jih dodal krompirju, vse to pa začinil in dodal še malo gorčice. Kose sem dal na peko papir in jih spekel v pečici.
Bile so odlične, celotna družina je vse do konca pojedla. Na takšen način pripravljene so kosi buče enake barve kot krompir(marabel), tako da si pri večini kosov opazi razlika šele, ko si jih daš v usta.
Res ne vem zakaj na internetu skoraj povsod piše, da so buče za izrezovanje slabega okusa. Niso vodene, niso nitnate, ne grenijo. Okus je sicer blag, vendar z nekaj začimbami in primernim receptom se iz njih pripravi okusna jed.
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pravzaprav sem večino svojega življenja jedla le te buče, ne sicer zrele, še v fazi zelene barve. Včasih, vsaj v naših koncih, pač nsimo poznali drugih buč. Meni so bile vedno všeč, za opmako, zavitek, namesto jabolk, le limonin sok smo uporabili (ali pa kar kis), da je dodal malo kisline, ki je buče nimajo. Da o pečenih bučnicah (bučnih peškah) ne govorim. Delikatesa 1A. Še dandanes jih v Celju na tržnici proidajajo, take, ki jih je treba luščiti, ampak, doma pečene so še mnogo boljše, seveda.
htf_lover
Prispevkov: 534
Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Nezrele se isto uporabijo kot cukiniji. Moja mama je prej pogosto uporabljala mlade, nezrele oljne buče. Sedaj, ko pa imamo cukinije in patišonke, pa si jih več ne sposojamo s sosedove njive. Laughing

No danes pa sem ugotovil, da so tudi zrele dobre in bodo zimska alternativa poletnim bučkam.
htf_lover
Prispevkov: 534
Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Ta buča je odlična za bučne polpete! Še boljša je kot poletne bučke, ker vsebuje meso zelo malo vode.



Odgovori