Aspen F1 - Cucurbita pepo
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Aspen F1 - Cucurbita pepo
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 534
- Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am
Danes sem preostanek buče razrezal na kose, ki sem jih dodal krompirju, vse to pa začinil in dodal še malo gorčice. Kose sem dal na peko papir in jih spekel v pečici.
Bile so odlične, celotna družina je vse do konca pojedla. Na takšen način pripravljene so kosi buče enake barve kot krompir(marabel), tako da si pri večini kosov opazi razlika šele, ko si jih daš v usta.
Res ne vem zakaj na internetu skoraj povsod piše, da so buče za izrezovanje slabega okusa. Niso vodene, niso nitnate, ne grenijo. Okus je sicer blag, vendar z nekaj začimbami in primernim receptom se iz njih pripravi okusna jed.
Bile so odlične, celotna družina je vse do konca pojedla. Na takšen način pripravljene so kosi buče enake barve kot krompir(marabel), tako da si pri večini kosov opazi razlika šele, ko si jih daš v usta.
Res ne vem zakaj na internetu skoraj povsod piše, da so buče za izrezovanje slabega okusa. Niso vodene, niso nitnate, ne grenijo. Okus je sicer blag, vendar z nekaj začimbami in primernim receptom se iz njih pripravi okusna jed.
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Pravzaprav sem večino svojega življenja jedla le te buče, ne sicer zrele, še v fazi zelene barve. Včasih, vsaj v naših koncih, pač nsimo poznali drugih buč. Meni so bile vedno všeč, za opmako, zavitek, namesto jabolk, le limonin sok smo uporabili (ali pa kar kis), da je dodal malo kisline, ki je buče nimajo. Da o pečenih bučnicah (bučnih peškah) ne govorim. Delikatesa 1A. Še dandanes jih v Celju na tržnici proidajajo, take, ki jih je treba luščiti, ampak, doma pečene so še mnogo boljše, seveda.
-
- Prispevkov: 534
- Pridružen: To Jun 25, 2013 2:00 am