glivice na jablani

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

glivice na jablani

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Ena od stebričastih jablan iz skupnega naročila se mi je, po obiranju, posušila.Spodaj so ene (glivice?),je to uzrok,zakaj so se naselile in če se da še kaj pomagat?

babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jablani se ne da več pomagati, treba jo je izkopati in uničiti - zažgati.
Težko je reči, ali je zaradi glivične ali bakterjiske okužbe, glivice se lahko pojavijo tudi kasneje , ko je les in lubje ža propadlo.
Mnogo okužb pride zaradi poškodb, ki jih naredimo z kosilnico.
originalnilist

Hvala za odgovor, žalostna sem ker od tri takrat naročene, samo ta je dajala plodove, druge dve lepo rasejo a nič ne dajo.Kosilnica ni a letos sem kopala maline tam zraven, morda sem jo takrat kej poškodovala. Evil or Very Mad
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja glive se ponavadi naselijo že na mrtvo ali umirajoče tkivo. Možno je tudi da je obolenje glivično samo je bolj verjetno da je bakterisko ali pa virosno. Lahko pa da je tudi fizijološka motnja.
Tudi jas priporočam odstranitev ter sežig drevesa kakor tudi odstranitev zemlje da okužba ne ostane v njej._________________LP seba993
babaco

Zemljo se lahko tudi razkuži ali pa posadi kaj drugega .
babaco

Originalnilist, a si ga že izruvala, je imel kaj korenin ? Voluhar ?
originalnilist

Oj Babako pozdravljen, oprosti da nisem prebrala tvojega posta,šele zdej so me opomnili nanj.Izruvala,zažgala.Korenine niso bile objedene bile so pa švoh,take uboge,videti bolane, pa nič otipljivega.V luknjo sem nametala pelina,ostenke česna in čebule,potresla cimeta.upam da sem uničila karkoli je že bilo notri.lp
Odgovori