Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

TUF forum Natural Farming - neobičajno kmetovanje

crtj-admin
Site Admin

TUF forum Natural Farming - neobičajno kmetovanje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tukaj na Gartlcu je nekajkrat omenjen forum The unconventional farmer, kjer so opisani postopki in recepti za obogatitev zemlje in hranila za rastline.

Tokrat gre soustanovitelj Patrick dalje - naredil je nov TUF forum, ki naj bi aktivno združeval amaterske in profesionalne ljubitelje naravnega kmetovanja in živinoreje.
Na tem naslovu: http://theunconventionalfarmer.com/the-unconventional-farmers-mission/ vabi k sodelovanju.

Forum je pred kratkim ustanovljen, zato na njem še ni veliko prispevkov. Zna biti zanimivo Smile. Pridite in usmerite svoj kompas Smile .
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Očitno samo za angleško govoreče.
figula

Ja, res. Žal mi je. Obljubim, da bom objavila na Gartlcu če bo kaj zanimivega Smile.

(recimo zame je bilo prvič, da sem prebrala o "air pruning roots", kar bi v prostem prevodu pomenilo "oblikovanje korenin z zrakom" s pomočjo luknjastih loncev. Da rastline v loncih lepše rastejo ker se korenine ne navijajo okoli oboda. Je pa res, da kolebam ali naj o tem kaj napišem ali to že vsi poznate Question )
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Mnogo je stvari, za katere sploh ne vemo, da jih ne vemo. Tole o čemer pišeš je že ena od takih Smile

In ja, hvaležni ti bomo za vse znanje, ki ga boš prenesla sem.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

no, pa napiši kaj o tej reči. Wink

.... takole človeka kakšna novost preseneti, čeprav je povsem logična,

.... bi pa o tem (air pruning) hotel imeti tudi kakšen pomislek,

.... hkrati pa navdušujejo rezultati, ki so vsekakor fantastični

Kdor komplicira, življenje živcira. Rolling Eyes .... ah, "take it easy"

... in bi lahko poizkusil s tisto "gumbkasto" črno gradbeno folijo, ki je za zaščito izolacijskih materialov v tleh.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pep, nič skrbi, tam sodeluje tudi naš zuf. Ne dvomim, da bosta s figulo poskrbela, da bomo izvedeli vse novosti Very Happy . Če bomo pa mi tukaj pogruntali kaj fenomenalnega, ju pa tudi lahko pooblastimo, da objavita še tam, a ne?
figula

Tako je, muha - to je dvosmerna cesta Wink tudi vprašanja in ideje "norih genijev" Wink tukaj lahko zastavim/predstavim tam.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Za air layering ste ze slisalii, ne? Smile
figula

jaz recimo nisem Embarassed

Sem pogledala: http://www.instructables.com/id/Propagation-of-Fruit-Bearing-Trees-by-Air-Layering/
in je to en drug namen kot air pruning. Zanimivo pa vsekakor Smile
Odgovori