Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Althaea officinalis - navadni slez, ajbiš

crtj-admin
Site Admin

Althaea officinalis - navadni slez, ajbiš

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
adrijan

Odgovor Napisal/-a adrijan »

Lepo pozdravljeni!
Tukaj sem nov in tudi nov na področju zeliščarstva. Prosim vas za informacijo, kako bi dobil rastlino ajbiš za posaditi.
Hvala!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Misliš slez, Althaea officinalis rečejo mu tudi ajbiš, ja. Spomladi, enkrat aprila me spomni, pa dobiš sadiko.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Navadni_slez
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Tudi pri meni bi se kakšna sadika našla. Spomladi, seveda.
SASAL

Odgovor Napisal/-a SASAL »

MARTINKA je napisal/a:
Tudi pri meni bi se kakšna sadika našla. Spomladi, seveda.

Se priporočam za sadiko. Sem iz Kamnika in bi jo prišla iskat, če ste kje blizu. Smile
Nazadnje urejal/a SASAL 06 Maj 2015 20:39; skupaj popravljeno 1 krat
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Ojla!
kako prepoznam razliko med ajbišem in malvo? bom poslikala kaj se je zasejalo na vrtu. Laughing_________________Dies diem docet
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Hehe, super, sedaj vem kaj mi raste pred bajto. To je večletnica, kajne?
Lani sem jo porezal, pa neve če sem prav naredil. Zadnjič je imel neke nastavke, pa nevem ali je že pognal.
Drugače pa preprosta za vzgojo, jaz nič ne rihtam pa raste Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
SASAL

Odgovor Napisal/-a SASAL »

metuljc je napisal/a:
Misliš slez, Althaea officinalis rečejo mu tudi ajbiš, ja. Spomladi, enkrat aprila me spomni, pa dobiš sadiko.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Navadni_slez

Se priporočam za sadiko. Nikjer je ne dobim, oz. je ne morem kupiti.
metuljc

Sasal, od kod pa si? Pametno je napisati v profil, se je lažje meniti za menjave sadik, semen,.... če so na vrtu mlade, lahko kakšno dobiš, bom preverila konec tedna.
metuljc

Cmru je napisal/a:
Ojla!
kako prepoznam razliko med ajbišem in malvo? bom poslikala kaj se je zasejalo na vrtu. Laughing

Rodovi slez (Althaea), slezenovec (Malva) in oslez (Hibiscus) imajo v cvetu ob običajni čaši s 5 listi še zunanjo čašo, ki je pri slezu sestavljena iz 6 do 9 listov, pri slezenovcu pa iz 3, ki so ločeni, le pri dnu zrasli s čašo. Ko bo rastlina cvetela, bo ločitev torej zelo enostavna.
Tukaj vidiš. Bracts (modified leaves so listi zunanje čaše.
Odgovori