Pyracantha coccinea - navadni ognjeni trn

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Pyracantha coccinea - navadni ognjeni trn

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Vednozeleni, trnasti, poleti cvetoči grmi z lepimi listi , jeseni z lepimi plodovi.
So prezimno trdni, vendar imajo radi zavetna mesta. Množimo poleti z delno olesenelimi potaknjenci.

Pyracantha Navaho

Grm s posebno obliko rasti.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

So pa prenašalci hruševega ožiga (Erwinia amylovora) in ob okužbi ga morate posekati!Zato preudarno!_________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Enako tudi vse panešpljice Sad . V mestih ni problema, na podeželju je pa bolj riskantno.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Da, to vem, za obe rastlini. Ali naj jih zdaj vržem proč? Upam na najboljše. Pri nas rasejo samo hruške stare sorte, črnice, upam da te niso tako občutljive.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

doli, jaz imam več kot 50 metrov škarpe poraščene s panešljico in to tisto, ki je med najbolj tveganimi prenašalci. Hrušev ožig sem vzela v zakup in če bo treba, bo pač šla, do takrat naj pa veselo raste. V tolažbo mi je, da večjih nasadov hrušk ni v bližini, stare tepke so pa verjetno že vsega hudega navajene Cool . Seveda takrat, ko sem jo sadila, nisem imela pojma o tem.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Pri nas (Pisana Luna) raste ona z rumenimi plodovi. Je pa obrezana na nizko rast. Takole izgleda v času cvetenja.

"noge" sem ji odela v šmarnice, ki naj bi se razširile v tem predelu. Bomo videli, kakšno bo medsebojno razumevanje.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Plodovi so že davno "nastavljeni". Vendar so šele pred kratkih začeli dobivati barvo.

In tudi šmarnice so še vedno tam kjer bi morale biti.
Odgovori