Bio-encim

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Bio-encim

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

No, še ena fermentacija se je našla Confused, sem že skoraj kvalificirana laboratorijska asistentka Laughing

Če še imate kakije za obrezat in posušit, je tale recept idealen za koristno uporabit odpadke:
http://www.zelemenjava.si/bio-encim

Zadevi se po angleško reče Garbage Enzyme in je taka vsesplošno uporabna in koristna tekčina:
http://www.o3enzyme.com/enzymeproduction.htm
http://www.enzymesos.com/%E7%BC%98%E8%B5%B7/what-is-eco-enzyme

... in veselo fermentiram dalje nove in nove recepte .... butnglava heheh
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8592
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hvala za povezavo, Figula! Čeprav se nekaj povedanega ponavlja in veliko tega že poznam/o, je stvar prikazana na simpatičen način in spodbudi nove poskuse. Že iščem večjo plastenko ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Grozno kunštno, za moj okus je to čisto navaden kis. Kaj pa naj nastane iz sadja (olupkov), sladkorja in vode, če ne alkoholno vrenje, kjer se sproošča CO2, pa nastaja alkohol. Sledi ocetno kislinsko vrenje, kjer se alkohol porabi za nastanek ocetne kisline.
Kaj drugega čudežnega v tem pripravku ne more biti. No, morda še kakšne organske kisline,.....pa še snovi, ki jih je pač vsebovala zelenjava/sadje, ki je bilo na začetku dodano.
Izraz BIO encim je čista neumnost, vsi, ampak VSI encimi so BIO, ker jih zgradijo živa bitja v svojih celicah.
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8592
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Mogoče bi bil primernejši izraz "rastlinski encimi"? Ampak kaj, ko je bio tako "in" Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

lpmami, enako razmišljam. Podobni postopki kot jih poznamo, uporaba pripravka združuje FPJ (fermented plant juice) in bokashi.

metuljc, saj ravno v tem, da ni kunštno, je vsa lepota. In ja - bio je zato, ker je masa organska snov: sadje IN zelenjava.

Takole vehementno zasmehuješ 30 letno delo ene ženske, ki je encimom posvetila svojo pozornost in čas in definirala postopek. Saj smo tudi homo sapiens eni čisto navadni ljudje - pa poglej kako smo različni Smile

(During the 1 month of the fermentation, alcohol will be released, so you will smell alcohol when you open the container. In the 2 month, you will smell an acidic smell, which is the smell of acetic acid. With many compounds such as minerals and vitamins, it will continue breaking down and naturally form the enzyme.

That’s why Dr. Rosukon said that it takes 3 months to make the enzyme for you to use. When you are done making the enzyme, you don’t need to use it right away. You can keep it for years - 1 year, 2 years, 3 years, even 10 or 20 years. The longer the period is, the smaller the molecules become, as the mixture continues to ferment and decompose. When the molecules get smaller, it will have a better penetration.)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula, če se boš spravila narediti ta pripravek, primerjaj prosim učinek čiščenja z

- bio encimi
- kisom

Po moje bi moral biti zelo podoben.
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

muha, lahko - čeprav pripravka sploh ne delam zaradi čiščenja Smile, še ph bom izmerila.

Naj bi bil pripravek uporaben pri negi zemlje in rastlin - ne vem če bi tukaj tudi tvegala primerjavo polivanja s kisom in s tem zvarkom Rolling Eyes Laughing

Če bi zadeva bila kis - bi se morala tvorit tista sluzasta zadeva, ki se ji po angleško reče "mother of vinegar", po naše pa poznam samo tole: "bljak, nekaj plava v kisu" heheh po opisih in slikah ni notri nič takega.

Počakajte torej še 3 mesece, da poročam kaj se bo iz tega izcimilo Smile.

Se opravilujem za angleščino, ampak mi ni sedajle za prevajat:

Building fertile soil
Eco Enzyme is a natural fertilizer. It can make a barren land fertile.

Repelling pest without using pesticides
By spraying the mixture of Eco Enzyme on the lawn, the number of various pests, for example, mosquitoes, cockroaches and rats will be reduced.

Helping plants to grow well
Eco Enzyme can enhance photosynthesis. As a result, plants will get more nutrients and their roots can absorb more air. In addition, ozone, which is emitted by Eco Enzyme, can help plants grow better and faster.

(sicer nimam pojma, kako se tu ozon znajde Shocked ....)
Nazadnje urejal/a figula 09 Nov 2014 23:30; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Mogoče bi bil primernejši izraz "rastlinski encimi"? Ampak kaj, ko je bio tako "in" Confused

Zakaj rastlinski? Glive so toste, ki povzročijo dogajanja v plastenki, pa bakterije, rastline so le vir hrane zanje.

Še to dodam: figula, ne zasmehujem niti ne posmehujem se. Le to, kar vidim, da se dogaja, sem opisala. Tako, kot pač to opisuje naravoslovna stroka. Brez leporečja, kratko in ekzaktno.
Me pa res zanima pH zvarka.
figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

metuljc je napisal/a:

Me pa res zanima pH zvarka.


do 9.2.215 bova mogle počakat Smile, saj bo hitro minilo Wink
Odgovori