Bio-encim
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Bio-encim
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
No, še ena fermentacija se je našla
, sem že skoraj kvalificirana laboratorijska asistentka
Če še imate kakije za obrezat in posušit, je tale recept idealen za koristno uporabit odpadke:
http://www.zelemenjava.si/bio-encim
Zadevi se po angleško reče Garbage Enzyme in je taka vsesplošno uporabna in koristna tekčina:
http://www.o3enzyme.com/enzymeproduction.htm
http://www.enzymesos.com/%E7%BC%98%E8%B5%B7/what-is-eco-enzyme
... in veselo fermentiram dalje nove in nove recepte ....
![heheh](images/smiles/535870.gif)
![Confused](images/smiles/icon_confused.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Če še imate kakije za obrezat in posušit, je tale recept idealen za koristno uporabit odpadke:
http://www.zelemenjava.si/bio-encim
Zadevi se po angleško reče Garbage Enzyme in je taka vsesplošno uporabna in koristna tekčina:
http://www.o3enzyme.com/enzymeproduction.htm
http://www.enzymesos.com/%E7%BC%98%E8%B5%B7/what-is-eco-enzyme
... in veselo fermentiram dalje nove in nove recepte ....
![butnglava](images/smiles/eusa_wall.gif)
![heheh](images/smiles/535870.gif)
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Grozno kunštno, za moj okus je to čisto navaden kis. Kaj pa naj nastane iz sadja (olupkov), sladkorja in vode, če ne alkoholno vrenje, kjer se sproošča CO2, pa nastaja alkohol. Sledi ocetno kislinsko vrenje, kjer se alkohol porabi za nastanek ocetne kisline.
Kaj drugega čudežnega v tem pripravku ne more biti. No, morda še kakšne organske kisline,.....pa še snovi, ki jih je pač vsebovala zelenjava/sadje, ki je bilo na začetku dodano.
Izraz BIO encim je čista neumnost, vsi, ampak VSI encimi so BIO, ker jih zgradijo živa bitja v svojih celicah.
Kaj drugega čudežnega v tem pripravku ne more biti. No, morda še kakšne organske kisline,.....pa še snovi, ki jih je pač vsebovala zelenjava/sadje, ki je bilo na začetku dodano.
Izraz BIO encim je čista neumnost, vsi, ampak VSI encimi so BIO, ker jih zgradijo živa bitja v svojih celicah.
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
lpmami, enako razmišljam. Podobni postopki kot jih poznamo, uporaba pripravka združuje FPJ (fermented plant juice) in bokashi.
metuljc, saj ravno v tem, da ni kunštno, je vsa lepota. In ja - bio je zato, ker je masa organska snov: sadje IN zelenjava.
Takole vehementno zasmehuješ 30 letno delo ene ženske, ki je encimom posvetila svojo pozornost in čas in definirala postopek. Saj smo tudi homo sapiens eni čisto navadni ljudje - pa poglej kako smo različni![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
(During the 1 month of the fermentation, alcohol will be released, so you will smell alcohol when you open the container. In the 2 month, you will smell an acidic smell, which is the smell of acetic acid. With many compounds such as minerals and vitamins, it will continue breaking down and naturally form the enzyme.
That’s why Dr. Rosukon said that it takes 3 months to make the enzyme for you to use. When you are done making the enzyme, you don’t need to use it right away. You can keep it for years - 1 year, 2 years, 3 years, even 10 or 20 years. The longer the period is, the smaller the molecules become, as the mixture continues to ferment and decompose. When the molecules get smaller, it will have a better penetration.)
metuljc, saj ravno v tem, da ni kunštno, je vsa lepota. In ja - bio je zato, ker je masa organska snov: sadje IN zelenjava.
Takole vehementno zasmehuješ 30 letno delo ene ženske, ki je encimom posvetila svojo pozornost in čas in definirala postopek. Saj smo tudi homo sapiens eni čisto navadni ljudje - pa poglej kako smo različni
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
(During the 1 month of the fermentation, alcohol will be released, so you will smell alcohol when you open the container. In the 2 month, you will smell an acidic smell, which is the smell of acetic acid. With many compounds such as minerals and vitamins, it will continue breaking down and naturally form the enzyme.
That’s why Dr. Rosukon said that it takes 3 months to make the enzyme for you to use. When you are done making the enzyme, you don’t need to use it right away. You can keep it for years - 1 year, 2 years, 3 years, even 10 or 20 years. The longer the period is, the smaller the molecules become, as the mixture continues to ferment and decompose. When the molecules get smaller, it will have a better penetration.)
-
- Prispevkov: 3103
- Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am
muha, lahko - čeprav pripravka sploh ne delam zaradi čiščenja
, še ph bom izmerila.
Naj bi bil pripravek uporaben pri negi zemlje in rastlin - ne vem če bi tukaj tudi tvegala primerjavo polivanja s kisom in s tem zvarkom
Če bi zadeva bila kis - bi se morala tvorit tista sluzasta zadeva, ki se ji po angleško reče "mother of vinegar", po naše pa poznam samo tole: "bljak, nekaj plava v kisu"
po opisih in slikah ni notri nič takega.
Počakajte torej še 3 mesece, da poročam kaj se bo iz tega izcimilo
.
Se opravilujem za angleščino, ampak mi ni sedajle za prevajat:
Building fertile soil
Eco Enzyme is a natural fertilizer. It can make a barren land fertile.
Repelling pest without using pesticides
By spraying the mixture of Eco Enzyme on the lawn, the number of various pests, for example, mosquitoes, cockroaches and rats will be reduced.
Helping plants to grow well
Eco Enzyme can enhance photosynthesis. As a result, plants will get more nutrients and their roots can absorb more air. In addition, ozone, which is emitted by Eco Enzyme, can help plants grow better and faster.
(sicer nimam pojma, kako se tu ozon znajde
....)Nazadnje urejal/a figula 09 Nov 2014 23:30; skupaj popravljeno 1 krat
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Naj bi bil pripravek uporaben pri negi zemlje in rastlin - ne vem če bi tukaj tudi tvegala primerjavo polivanja s kisom in s tem zvarkom
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Če bi zadeva bila kis - bi se morala tvorit tista sluzasta zadeva, ki se ji po angleško reče "mother of vinegar", po naše pa poznam samo tole: "bljak, nekaj plava v kisu"
![heheh](images/smiles/535870.gif)
Počakajte torej še 3 mesece, da poročam kaj se bo iz tega izcimilo
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Se opravilujem za angleščino, ampak mi ni sedajle za prevajat:
Building fertile soil
Eco Enzyme is a natural fertilizer. It can make a barren land fertile.
Repelling pest without using pesticides
By spraying the mixture of Eco Enzyme on the lawn, the number of various pests, for example, mosquitoes, cockroaches and rats will be reduced.
Helping plants to grow well
Eco Enzyme can enhance photosynthesis. As a result, plants will get more nutrients and their roots can absorb more air. In addition, ozone, which is emitted by Eco Enzyme, can help plants grow better and faster.
(sicer nimam pojma, kako se tu ozon znajde
![Shocked](images/smiles/icon_eek.gif)
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
lpmami je napisal/a: |
Mogoče bi bil primernejši izraz "rastlinski encimi"? Ampak kaj, ko je bio tako "in" ![]() |
Zakaj rastlinski? Glive so toste, ki povzročijo dogajanja v plastenki, pa bakterije, rastline so le vir hrane zanje.
Še to dodam: figula, ne zasmehujem niti ne posmehujem se. Le to, kar vidim, da se dogaja, sem opisala. Tako, kot pač to opisuje naravoslovna stroka. Brez leporečja, kratko in ekzaktno.
Me pa res zanima pH zvarka.