Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Voluhar

crtj-admin
Site Admin

Voluhar

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Po vsem gartlcu iščem vaše izkušnje pri preganjanju voluharja Rolling Eyes . A ne bi bilo dobro jih zbrati na enem mestu? Najbrž nas je več, ki bi nam izkušnje prekaljenih vrtnarjev pomagale Wink .

Moje letošnje glavno opravilo bo najbrž prav to ... kjerkoli naredim luknjo v gredo, je samo zgornja plast, spodaj pa vse votlo. Rovi so tako veliki, da mirno vtaknem vanje pest Crying or Very sad . Jagode rastejo takorekoč v zraku (tiste, ki sploh še rastejo) . Ko sem na drugem koncu skopala luknjo za sibirsko borovnico, je bila očitno to voluharjeva dnevna soba - na vse strani grejo rovi.

Na spletu prodajajo vse sorte - pa je vam od vse ponudbe res kaj pomagalo? Najbolj me zanimajo nekrvave metode Rolling Eyes . Raje bi jih ujela žive, ali pregnala ... pred leti sem celo ujete miške iz hiše nosila v gozd Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Najbrž je najboljša izbira :maček.

Preizkusila sem že jih odgnati z ovčjo volno,elektronskim odganjalcem,....ne pomaga nič.
Tako smo letos v rastlinjak položili mrežo,nekje na globini 45cm.
Upam da smo problem rešili.

V gredi se ne bom borila,ker vse okrog mene je polje in bi bilo prav škoda časa.Raje zasejem malo več.

Malo nižje od mene pa je na polju kmet postavil na višino kakšne 3m palice oziroma kole v obliki črke T.Na njih po ves dan sedi postovka in veselo lovi male škodljivce._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Napisane so že 3 strani , v forumu Težave pri vzgoji in ukrepi .

Nadaljujte prosim tam, to temo zaklepam.
Odgovori