Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mimosa pudica - sramežljiva mimoza, sramežljivka
-
- Site Admin
Mimosa pudica - sramežljiva mimoza, sramežljivka
(Prenos iz arhiva)
Melona je napisal/a: |
Ooo, pozdravljen, Voluhar (pa zakaj za vraga tako ime )! Ja, posebna je tale tvoja gospodična, res! Kako visoko zrastejo? Se ne spomnim, da bi se že pogovarjali kaj o tem. Ti pokažem svojo, ko bo. Kmalu še ne . |
Hahaha Voluhar je z razlogom. Vsako jutro popravljam za njim sadike, ki jih čez noč vzdigne in to na istem teritoriju. Ampak nič zato. Ni mi težko popraviti za njim. Pač je tam in me niti najmanj ne moti. Se pa to ponavlja že teden dni. Vsako jutro. Tudi čez dan si da duška haha. In tako je nastal moj vzdevek.
Zrastejo kar visoko, kot je rekla @metuljc. Če so zagotovljeni dobri pogoji zrastejo še večje. Isto je za lonec. Če je ta dovolj velik in če so pogoji zagotovljeni, potem zraste ogromna. Točne višine ne bi vedel, je pa zanimivo vprašanje.
Na začetku rastejo počasi, potem pa gre. Tudi letni čas je zdaj primeren. Saj bo, ne skrbi.
metuljc je napisal/a: |
V naravi zraste do 1,5 m. V loncu ne bi rekla, da toliko. Nima pa rada direktnega sonca, postane rdečkasta in ne prav lepa. Je pač rastlina podrasti redkih gozdov, tam, kjer je doma. Marsikje v tropih je invazivka, sploh na njivah, postala je njivski plevel. |
Zanimiva informacija glede direktnega sonca. Jaz takšnih izkušenj še nimam in čakam torej na poletje. Za zdaj lahko potrdim, da ji sonce zelo paše. Hvala za informacije.
Ja, je res razširjena roža tole. Meni zelo zanimiva.
cinija1 je napisal/a: |
Kot voluhar, kje si jo dipnil? Pa brez zamere, malo heca. Res je lepa. Moja je velika slabih 10 cm. Kako dolgo ti že raste in koliko je stara? Naj ti še naprej lepo raste, pa makar do 1m in pol. lp cinija |
Hahaha Smeh mora biti, se razume.
Stara je pol leta. V oktobru je prilezla na naš lep svet. Čez zimo se je lepo držala, nad pričakovanji. Na spomlad je začela pospešeno rasti in zdaj so zunaj že takšne temperature, da so pogoji za rast dobri.
Hvala, tudi vam naj lepo raste. Ja, hahaha zanimivo bi jo bilo videti pri 1m in pol. Res ogromna višina, ker že zdaj pri pol metru je prava velikanka. Lepo raste, hvala. Zdaj bo tudi vaša pohitela, ko je zunaj bolj toplo. Saj bo. Naj vam lepo raste.
Sam sem jo tudi imel 3 leta. Na žalost smo jo prestavili na napačno mesto, ni bila več na očesu in smo pozabili zalit. Bila je velika dobrega pol metra s tremi vrhi.
Voluhar
Če boš delil semena se priporočam. Kaljivost, menda, hitro pada s starostjo semen. Jaz tega nisem vedel in sem veselo spravljal semena 2 leti. Ko se je rastlinica posušila, sem poskusil sejat in brez uspeha.
Voluhar
Če boš delil semena se priporočam. Kaljivost, menda, hitro pada s starostjo semen. Jaz tega nisem vedel in sem veselo spravljal semena 2 leti. Ko se je rastlinica posušila, sem poskusil sejat in brez uspeha.
Peter je napisal/a: |
Sam sem jo tudi imel 3 leta. Na žalost smo jo prestavili na napačno mesto, ni bila več na očesu in smo pozabili zalit. Bila je velika dobrega pol metra s tremi vrhi. Voluhar Če boš delil semena se priporočam. Kaljivost, menda, hitro pada s starostjo semen. Jaz tega nisem vedel in sem veselo spravljal semena 2 leti. Ko se je rastlinica posušila, sem poskusil sejat in brez uspeha. |
Semena bodo. Prvo mora zacveteti. Če se ne motim bo cvetela poleti in ko bo seme ga z veseljem podelim, seveda. Bom poročal kako bo.