PERSICARIA ODORATA - Vietnamski koriander

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

PERSICARIA ODORATA - Vietnamski koriander

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

PERSICARIA ODORATA-Vietnamski trajni koriander

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Vietnamski koriander ali Rau Ram je plazeča trajnica,nezahtevna za vzgojo,potrebuje pa vlažno prst.
Priljubljena začimba JV Azije,svež kot dodatek solatam, presnim poletnim zvitkom,juham,obaram.Pikanten, z močnim vonjem, ki spominja na koriander._________________Lep dan in uspešno delo.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ohoj soseda, si se tudi tu že potepala? Smile

Tole me zelo spominja na breskovolistno dresen
pa saj najbrž je prav to, le da je pri nas enoletnica in zelo razširjen plevel, tudi na mojem vrtu Wink
lilija

Živjo soseda! Lepo da se "slišiva" takole po forumu, kot da bi bile 100 in več km narazen.Jaz te še vedno čakam .Res spominja na dresen in tudi je dresen iz družine dresni.Kupila sem jo na sejmu v Pordenonu in ima res močan vonj( meni zelo diši, precej močnejše kot koriander).Jo ima pa Vrtko d.d v katalogu.Pridi k meni na kavo in prinesi tvojo za primerjavo, če je to -to,(bi bilo super) če pa nista enaki, pa boš odnesla domov še malo moje "vietnamke"_________________Lep dan in uspešno delo.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

ah ja, zdaj že toliko časa naokrog hodim, da mi je že nerodno Embarassed Res bi bil fajn en klepet. Wink

Sem šla malo pogooglat pa imata zelo podobna imena PERSICARIA ODORATA ali tudi Polygonum odoratum je vietnamski koriander, brestovolistna dresen pa je Persicaria maculosa (syn. Polygonum persicaria), tako , da sem verjetno zato malo zbrkljala. Čudno mi je ker to kar poznam nima ravno močnega okusa, se ravno tako lahko jedo listi in semena a zaenkrat ne moreva primerjat, ker je za zdaj še nisem opazila. Wink
lilija

Ko boš imela čas, pokliči in pridi.Zdaj te čakata že dva"japonec in vietnamec" Very Happy_________________Lep dan in uspešno delo.
Odgovori