Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Muca kaka na vrtu

crtj-admin
Site Admin

Muca kaka na vrtu

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Citiram:
kako naj preženem sosedovo mucu iz vrta, da mi ne bi kakala na vrtu? hvala
NadaP
_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hm, kakšna učinkovita rešitev bi tudi meni prišla prav - na hčerinem vrtu sosedova muca dela isto, pri mami pa tudi vedno najde prehod skozi živo mejo Sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

prhko in rahlo zemljo prekrij z vejami. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Meni so se obnesli lasje. Pri lokalni frizerki sem nafehtala vrečko las, ki sem jih zatlačila v zemljo. To sem ponovila 2x.
Mačji obiski so se končali (trkam na les).
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Figula, a se je mačka v lase zavozlala? Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

he he, nogavičke si je spletla Smile
hecam se, žal nisem videla kako so jo lasje odvrnili, enostavno ni več prišla kakat ....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Še en, malce bolj razbojniški predlog. (uporaben sploh pri nepovabljenih pasjih obiskih)

Nekaj krpic blaga namoči s kurilnim oljem ali dizlom in jih na kakšnih podstavkih ali kaj podobnega, da ne obremenjuješ zemlje, razpostavi na več mestih po vrtu. Živali zelo smrdi in se praviloma izogibajo tem mestom. Po navadi je dovolj teden ali dva, da najdejo nove poti in mesta ter je tako vsaj nekaj časa mir.

Dizel ne hlapi tako močno kot bencin in učinkuje kar nekaj časa.
figula

juglans, tale recept si je pa treba zapomniti Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nasvet metuljc, napisan nekje na teh straneh: Površino prekrijte s protitočno mrežo. Enojno pleteno, lahko tudi staro, že malo scufano.

Zelo dobro se obnese. Njivica moje sovaščanke je bila na njeno grozo vsa leta mačje stranišče in da to ni bilo dovolj, so ji na novo posejano in posajeno pridno razkopavale. Letos je po tem nasvetu vse prekrila s protitočno mrežo. Seje in sadi pod njo, rastlinice se dobro počutijo. Le pri ozkolistni zelenjavi (čebula, česen, dokler sta mlada) je treba mrežo občasno ročno dvigniti, da se listi ne bi zarastli vanjo.

Ko je posadila paradižnik in dala kole, je samo dva dni pustila tisti del odgrnjen in že so bile mačke spet na delu Evil or Very Mad . Potem je mrežo vrgla čez kole in je mir.
Odgovori