Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pasti za ose in sršene
-
- Site Admin
Pasti za ose in sršene
(Prenos iz arhiva)
Tole sem dobila v dar. Kupljena menda v KZ Škofja Loka. Najbolj učinkovita, saj ima na dnu veliko vhodno odprtino. Pogrešam globji jarek, ta je hitro poln. Na novo nastavljena pol ure pred slikanjem, pa že ima obiskovalce.
Tale je mislim iz Hoferja, za silo pa še majhna je - kake pol litra:
Tole je domače delo, ideja iz interneta. Po učinkovitosti nekaj vmes: je veliko prostora, obisk pa manjši, ker morajo ose iskati luknjice za vstop
Tale je mislim iz Hoferja, za silo pa še majhna je - kake pol litra:
Tole je domače delo, ideja iz interneta. Po učinkovitosti nekaj vmes: je veliko prostora, obisk pa manjši, ker morajo ose iskati luknjice za vstop
Pri nas imamo podobne vabe kot na prvi in drugi fotografiji. Zelo so učinkovite, ne preveč opazne in v našem koncu jih je že povsod po trgovinah zmanjkalo. Trgovka v zadrugi je včeraj razlagala, da so jih že dvakrat donaročili in vsakič prodali še isti dan, ko so jih prejeli. Mož vanje naliva pivo, ker mu je nekaj sadjarjev zatrdilo, da je najboljša vaba. No, kolikor je letos os, bi menda šle tudi v prazne vabe, obupno je.
Imate letos kaj os? Meni so se pojavile v tednu dni, morda od toče naprej, na stotine jih je in mi pridno malicajo maline, pa ne da bi dokončale pri eni malini, ne kar vse po malo probajo. Začnejo od špićke navzgor, res je nevzdržno saj tudi maline tako težko nabiram, da ne primem ose, na katere sem alergična. Pa dobro recimo, da smo že veliko malin pospravili in predelali, a skrbi me tudi za drugo sadje, ko zmanjka malin.
Ima kdo kakšen predlog?
Ima kdo kakšen predlog?
Aye-Aye je napisal/a: |
Tudii ose so se močno namnožile še nikoli toliko ima še kdo podobne ttežave? Kako zaščitite sadje? |
Toliko os kot je letos ne pomnim.
Še nikoli do sedaj nam niso napadale malin ali ribeza.Trenutno stanje je takšno,da malin niti ne pobiramo ker niti ena sama ni več cela.
Edino kar še opažam pa je ,da so precej manjše kot prejšnja leta.
Kako se jih rešit še nisem ugotovila _________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/