Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Yellow bhut jolokia
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Yellow bhut jolokia
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
Čeprav so mi najljubši čiliji vrste habanero, pa me je ta Yellow bhut jolokia čisto omrežila. Na žalost ne morem lepše fotografirati, ker jo ne morem postaviti nekam na osamo (balkon je poln zelenja), da bi se videla v vsej svoji lepoti.
Iz lonca je cca 50 cm stebla, nato pa se razšiti v široko krošnjo premera cca 1,5 metra, ki sili navzgor. Ko dobiva plodove, se veje povesijo, zato jih je dobro podpreti ali pa privezati.
Plodovi so čvrsti, na oko izgledajo kot, da bi bili voščeni.
Pri prerezu se sprosti prepoznaven vonj jolokie, ki je rezek ampak vleče bolj na sadni vonj. Plodovi so mesnati, v njih je cca 10 do 20 semen.
Po okusu je za odtenek manj pekoča kot navadna bhut jolokia, verjetno pa je to zaradi tega, ker ima rahlo sadni okus.
Iz lonca je cca 50 cm stebla, nato pa se razšiti v široko krošnjo premera cca 1,5 metra, ki sili navzgor. Ko dobiva plodove, se veje povesijo, zato jih je dobro podpreti ali pa privezati.
Plodovi so čvrsti, na oko izgledajo kot, da bi bili voščeni.
Pri prerezu se sprosti prepoznaven vonj jolokie, ki je rezek ampak vleče bolj na sadni vonj. Plodovi so mesnati, v njih je cca 10 do 20 semen.
Po okusu je za odtenek manj pekoča kot navadna bhut jolokia, verjetno pa je to zaradi tega, ker ima rahlo sadni okus.