Pecivo z rdečo prevleko
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Pecivo z rdečo prevleko
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 1424
- Pridružen: Ne Apr 26, 2015 2:00 am
Ker za to pecivo ni pravega recepta, samo informativno...
Sestavljeno je bilo iz običajnega biskvita, čokolade, čokoladne smetane, kuhane vanilijeve kreme in malinovega želeja.
DALJE NAJ BEREJO LE ZAAČČEETTNNIIIIKI
Torej- biskvit
4 cela jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke. ---cela jajca (oh, oh, brez lupin....) dobro zmiksaš, dodaš sladkor, še miksaš, nato s kuhalnico mešaš in počasi dodajaš moko.
Pečeš 25 minut na 180 °.
(da bo sočno, še vročega preliješ z 3 dl vrelega sladkanega mleka, nato pustiš, da se dobro ohladi)
čokolada
250 gramov jedilne čokolade, 250 g masla
nad paro stališ jedilno (čimbolj črno ) čokolado in enako količino masla, ohladiš na telesno temperaturo in preliješ ohlajen biskvit. Nekaj čokolade pustiš za dodatek k smetane.
Smetana
1/2 l sladke smetane, 2 žlici sladkorja v prahu, nekaj žlic staljene čokolade
Smetano stepi skoraj do zaželjene gostote, dodaj sladkor in čokolado, stepi naprej, do gostega. premaži preko že strjene čokolade na biskvitu.
Kuhana vanilijeva krema
(od vsega pripravi najprej to)
4 cela jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke, en liter mleka.
Zavri 3/4 litra mleka.
Stepaj cela jajca, dodaj sladkor in moko ter 1/4 l hladnega mleka.
Dobljeno maso dodaj vrelemu mleku in nad soparo z metlico stepaj 20 minut.
( ker je nad soparo ni potrebno ves čas mešati, kratke pavze, tako dolgo pa zato, da res vsa škrobna zrnca nabreknejo, če ne, se krema, vsaj meni, utekočini)
Odstavi in stepaj dokler ni skoraj hladna.
( spet ne neprenehoma, ((na vsakih nekaj minut)) ker boš "dol " padu)
Hladno namaži ( po žlicah razporedi preko smetane in nato malo razmaži)
Malinov preliv
300 g malin, 4 žlice sladkorja, vrečko želatine v prahu
(jaz sem dala agar agar- "želatino" iz alg- po navodilih na škatlici)
maline skuhaš, dodaš sladkor, prepasiraš in dodaš želatino, ki si jo raztopil v 3 žlicah hladne vode. Nato kuhaš na malem "ognju" še 5 minut.
Pustiš. da se malo ohladi, preliješ preko vanilijeve kreme in malo narahlo razmažeš.
Pa dobro pripravo in dober tek želim, Mil
Sestavljeno je bilo iz običajnega biskvita, čokolade, čokoladne smetane, kuhane vanilijeve kreme in malinovega želeja.
DALJE NAJ BEREJO LE ZAAČČEETTNNIIIIKI
Torej- biskvit
4 cela jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke. ---cela jajca (oh, oh, brez lupin....) dobro zmiksaš, dodaš sladkor, še miksaš, nato s kuhalnico mešaš in počasi dodajaš moko.
Pečeš 25 minut na 180 °.
(da bo sočno, še vročega preliješ z 3 dl vrelega sladkanega mleka, nato pustiš, da se dobro ohladi)
čokolada
250 gramov jedilne čokolade, 250 g masla
nad paro stališ jedilno (čimbolj črno ) čokolado in enako količino masla, ohladiš na telesno temperaturo in preliješ ohlajen biskvit. Nekaj čokolade pustiš za dodatek k smetane.
Smetana
1/2 l sladke smetane, 2 žlici sladkorja v prahu, nekaj žlic staljene čokolade
Smetano stepi skoraj do zaželjene gostote, dodaj sladkor in čokolado, stepi naprej, do gostega. premaži preko že strjene čokolade na biskvitu.
Kuhana vanilijeva krema
(od vsega pripravi najprej to)
4 cela jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke, en liter mleka.
Zavri 3/4 litra mleka.
Stepaj cela jajca, dodaj sladkor in moko ter 1/4 l hladnega mleka.
Dobljeno maso dodaj vrelemu mleku in nad soparo z metlico stepaj 20 minut.
( ker je nad soparo ni potrebno ves čas mešati, kratke pavze, tako dolgo pa zato, da res vsa škrobna zrnca nabreknejo, če ne, se krema, vsaj meni, utekočini)
Odstavi in stepaj dokler ni skoraj hladna.
( spet ne neprenehoma, ((na vsakih nekaj minut)) ker boš "dol " padu)
Hladno namaži ( po žlicah razporedi preko smetane in nato malo razmaži)
Malinov preliv
300 g malin, 4 žlice sladkorja, vrečko želatine v prahu
(jaz sem dala agar agar- "želatino" iz alg- po navodilih na škatlici)
maline skuhaš, dodaš sladkor, prepasiraš in dodaš želatino, ki si jo raztopil v 3 žlicah hladne vode. Nato kuhaš na malem "ognju" še 5 minut.
Pustiš. da se malo ohladi, preliješ preko vanilijeve kreme in malo narahlo razmažeš.
Pa dobro pripravo in dober tek želim, Mil
-
- Prispevkov: 1424
- Pridružen: Ne Apr 26, 2015 2:00 am
Sem pozabila povedat, da lahko vrstni red krem zamenjate, kar je morda bolje in lažje za mazat- čez čokolado najprej vanilijevo kremo, nato smetano, nato preliv.
Zaradi barvitosti izgleda ob prerezu pa lahko celo na vanilijevo kremo daste najprej malinov žele in šele nato okrasite s smetano.
lepo bodite, Mil
Zaradi barvitosti izgleda ob prerezu pa lahko celo na vanilijevo kremo daste najprej malinov žele in šele nato okrasite s smetano.
lepo bodite, Mil