Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

OKRASNI ČILI

crtj-admin
Site Admin

OKRASNI ČILI

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mike1987

Odgovor Napisal/-a mike1987 »

Podzravljeni!

Ali ima kdo mogoče kakšno seme za poslat od boliwian rainbow ali meduze, oz kakšen drugi okrasni čili ,, lp
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Za okrasni čili je mavrica morda preveč okorna, bolj bi bil kak satan kiss ali indian čili. Dej ZS, imam nekaj viška, če te zanima.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Zelenc je napisal/a:
Za okrasni čili je mavrica morda preveč okorna,

zmeden okorna Question
Zelenc

Stvar okusa - bolivian rainbow meni osebno ne deluje kot okrasni čili predvsem zato, ker ob dobrih pogojih lahko razvije precejšen grm. Drugače pa je s sortami, ki so bolj kot ne pritlikave in so morda bolj primerne kot okrasna rastlina.

Vsekakor pa je vse le stvar okusa in namena.
goIdhorn

Grm se da obrezat Very Happy in oblikovat po želji.
Zelenc

Vem, vem. Sej zato pa sem napisal, da je to stvar okusa. Lani sem imel satan kiss doma in mi je uspelo vzrediti nizek, kompakten grm brez obrezovanja, velikosti rokometne žoge. Gost je bil pa kot krtača, poln plodov. Meni osebno pač najlepši za okras in konzumacijo, jasno pa je, da so tudi druge sorte uredu.
goIdhorn

Kako pa si to izvedel? Prepletanje vej?
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Kakor vem je satan kiss taka vrsta, da ne zraste visoko in je grmiček kompakten.
Zelenc

Nič nisem posegal vanj - kalil, dal v teglc cca 2lit in to je to. Pol je rastlo samo od sebe...
Odgovori