Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sv. Neža in kokoši

crtj-admin
Site Admin

Sv. Neža in kokoši

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

malo za hec:

jaz na današnji dan kuram nekaj razvežem ..... in bodo začele spet jajca nesti Laughing Laughing
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Aaa, ti si tista Wink ! Lepo goduj in veliko jajc ti želim!
figula

hvala, Melona .... ja, danes me čaka še veliko kur ..... Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula: vse najboljše! Sem šele sedaj pokapirala, pa kaj ko ima ime Neža toliko variant Rolling Eyes .

PS: tole "smetenje" bom kasneje pospravila v arhiv, tako da komot lahko še kakšno "smet" stresete semkaj Wink Laughing .
figula

jap, Neža je "cerkvena" oblika mojega imena .... to dobiš, ko te en gospod malo po glavi polije ...

Ne vem, zakaj so si izbrali ta dan za otvoritev "nesne sezone" in kaj je Neža naredila Rolling Eyes . Bolj je verjetno dejstvo daljših dni, kot je nekdo že ugotavljal.
Mi je pa tak zanimiv pregovor:
Na dan svete Neže se kuram rit odveže Very Happy

Enkrat sem sicer že napisala, da je zadnji čas da si izmislimo nove pregovore Rolling Eyes

(si dovoljujem smetenje ob obljubi pospravljanja, hvala muha)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula je napisal/a:

Ne vem, zakaj so si izbrali ta dan za otvoritev "nesne sezone" in kaj je Neža naredila Rolling Eyes . Bolj je verjetno dejstvo daljših dni, kot je nekdo že ugotavljal.
Mi je pa tak zanimiv pregovor:
Na dan svete Neže se kuram rit odveže Very Happy

Ljudstvo si je tako najbrž veliko laže zapomnilo obdobja. Saj tudi vreme "locirajo" po 40. mučenikih, Sv. Medardu, Ledenih možeh , Malem in Velikem Šmarnu ... Koledarja ni imel vsak, pa brati so v starih časih znali le redki, godove so pa vsak teden napovedali v cerkvi.
figula

haha, muha, kakšen imeniten naslov si dala bhuahahaha

Pravijo, da ljudstvo potrebuje junake in da je dandanes vsesplošno razsulo ravno v pomanjkanju le-teh. Bi bilo veliko bolj svetniško in junaško, ako bi tale Nežika naredila kaj strahovito junaškega in bi bil to razlog, da postane zaščitnica kur.

Ne pa kar tako malo, zaradi vremenskih razmer ..... Rolling Eyes ..... eh, z Orleansko se je težko primerjati Laughing
Odgovori